November Music in een notendop. De zondagse KunstmuziekRoute is al jaren een van de meest geliefde onderdelen van het festival. Ruim twintig optredens bieden het publiek een inspirerende spoedcursus eigentijdse, actuele, wereldse en geïmproviseerde muziek. Hele tijdschema’s worden er van tevoren op de route losgelaten. Op de fiets of toch maar te voet? Prachtige locaties in de Bossche binnenstad openen op 12 november tussen 11.30 en 18.00 uur hun deuren voor de concerten. Met een beetje goede wil en doorzettingsvermogen kan de liefhebber wel vier tot vijf optredens meepikken. 
 
Om toch een handvat te bieden zijn er verschillende, vrijblijvende routes uitgestippeld. De nieuwste composities rijgen zich aaneen tijdens de Première route. Jong talent krijgt ruim baan onder de noemer New Kids on the Block, en de jazzliefhebbers kunnen kiezen uit twee verschillende aanvliegroutes. Verder veel aandacht voor eigenwijze wereldmuziek en er is een speciale Performance route waarin nieuw licht wordt geschenen op muziektheater en spectaculair klankexperiment. De KunstmuziekRoute is het uitgelezen moment in het jaar om uzelf te trakteren op muzikale surprises.
 

Tijdens de KunstmuziekRoute 2017 zijn er concerten van Daniel Herskedal, Jaimeo Brown Transcendence, Ragazze Quartet & Nora Fischer, Julian Schneemanns' Caravan, Sanne Rambags & Jeroen van Vliet & Vincent Courtois, Niels Duffhues, Arthur Wagenaar, VONK, Bram Stadhouders, Paul van Kemenade en vele anderen....Bekijk het volledige programma

 
Hoe werkt het?
Met één kaartje heb je keuze uit zo'n 25 zeer gevarieerde concerten en performances. Kaartjes voor de KunstmuziekRoute kun je op de dag zelf omgewisselen voor een polsbandje op één van de concertlocaties. Met dit polsbandje kun je alle concerten bezoeken. Als bezoeker stel je zelf je route vast. De meeste concerten worden meerdere keren uitgevoerd om de keuzes makkelijker te maken. Voor sommige concerten geldt dat er de mogelijkheid is om tijdens het concert in- en uit te lopen. Deze informatie vind je op de website.
Een kaartje (polsbandje) geeft toegang tot alle concerten van de KunstmuziekRoute. Voor elk concert geldt wel een maximum aantal toeschouwers. Zorg dus dat je niet te laat bij een locaties aankomt, want VOL IS VOL. 
 
Op de website staan routes aangegeven?
Dit zijn alleen suggesties. Uit het diverse aanbod proberen we slechts enkele handvatten te geven. Uiteindeljk kies je als bezoeker zelf de concerten uit die je wilt bezoeken.
 
Kan ik een polsbandje kopen aan de deur?
Het is mogelijk om een polsbandje aan de deur van een concertlocatie te kopen. Kaarten die zijn gekocht in de voorverkoop, kun je aan de deur van een concertlocatie omwisselen voor een polsbandje.
 
Bekijk & luister