Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Bij Katrien (v/h Bank van Leening)
Route
Vocals & Beyond
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  15:30 - 16:00
  Koop ticket
Links
Van girlband Haim tot de Bee Gees. De muzikale band tussen broers en zussen is onlosmakelijk. Ook de leden van de Nederlandse King Sisters delen hun DNA. Zussen Joske, Annelie en Marthe Koning houden alle drie passioneel van muziek, theater en beeldende kunst. In hun grensoverschrijdende concertperformances vloeien stemmen en artistieke ideeën samen.
 
Tijdens de quarantaineperiode werkten de King Sisters aan hun nieuwste voorstelling Talking Songs. De stem blijft de verbindende factor, maar de makers hebben ook ieder hun eigen discipline. Joske is actrice, Annelie is vocaliste en Marthe is performancekunstenaar. Vriendelijke confrontaties blijven niet uit: een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Hun muzikale chemie is aanstekelijk. De composities bestaan grotendeels uit geïmproviseerde muziek. Opgegroeid met invloeden als Laurie Anderson, Nina Hagen en Joni Mitchell roepen de zussen een verkwikkende klankwereld op. “Zo staat het zusterschap model voor een mogelijke samenleving en vindt Talking Songs kracht in het specifieke en het universele”, oordeelde de Theaterkrant vorig jaar. De voorstelling is gemaakt onder de vleugels van Atelier Spr!tzl van vocaal gezelschap Silbersee.
 
 

 

Programma

King Sisters - Talking Songs

King Sisters

Bekijk & luister