Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Pand 18
Route
Zinnenprikkelend
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  15:00 - 15:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  17:00 - 17:30

Laveren tussen kunstdisciplines als installatiekunst, muziektheater, live-performance en film. Het internationale, in Nederland gevestigde House of Makers draait er de hand niet voor om. Vaak zoekt het gezelschap opvallende, alternatieve locaties voor hun voorstellingen. Eerder werkte House of Makers al samen met leden van de New York City Ballet en videocollectief Last Hour aan de dansvoorstelling happyokay. ‘Ontzagwekkend’, oordeelde magazine Dance Spirit.

Tijdens de Kunstmuziekroute presenteert het in 2012 opgerichte gezelschap hun nieuwste muziektheatervoorstelling From the sun's perspective. Wat blijft er over van muziek wanneer je het niet kan horen? Componisten Setareh Nafisi en Nicholas Robert Thayer zochten naar een antwoord en schreven de muziek. Een zinderende muzikale ervaring waarbij het publiek alle zintuigen nodig heeft. Ook een doof en slechthorend publiek kan straks deelnemen aan deze bijzondere voorstelling. Een bont gezelschap aan performers uit allerlei disciplines verkent de kwaliteiten en gelaagdheid van muziek. Zo maken onder anderen een eigentijdse danser, een mime-artiest, een dove danseres en een blinde klarinettist hun opwachting. From the sun's perspective brengt artiesten samen die elkaar normaal gesproken niet zouden ontmoeten. Samen laten ze zien hoe muziek kan verbinden en hoe we allemaal onze plek in het zonlicht verdienen. De artistieke leiding ligt in handen van Brigitte van Hagen, Fabienne Vegt en Peter Leung.

Definitieve tijden en locaties worden later bekendgemaakt.

Programma

House of Makers - From the sun's perspective

House of Makers