Prijs
€ 18.00
Korting
€ 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
Klangforum Wien geldt als een van de meest vooraanstaande eigentijdse muziekensembles van de wereld. Een Europees keurkorps van 20 topmusici uit verschillende landen die de hedendaagse muziek telkens naar een nieuwe dimensie tillen. Het vanuit Oostenrijk opererende Klangforum Wien is maar zelden op de Nederlandse podia te bewonderen. Nu komen ze naar November Music in de volledige bezetting met maar liefst twee concerten op deze vrijdagavond. 
 
Sinds de oprichting in 1985 heeft het ensemble bergen werk verzet om de 20e en 21e-eeuwse muziek op de kaart te zetten. De cijfers liegen er niet om: zo’n vijfhonderd nieuwe composities werden door Klangforum in wereldpremière gebracht en dik zeventig cd’s kwamen uit. Het ensemble werkt nauw samen met componisten als Georg Friedrich Haas, Georges Aperghis en Enno Poppe.
 
Tijdens dit tweede concert van de avond dat onder leiding staat van de Nederlandse dirigent Bas Wiegers klinken er werken van de oprichter van het ensemble, Beat Furrer en de Britse componiste Rebecca Saunders. Buitengewoon uitdrukkingsvolle muziek waarin de componist een verbond smeedt tussen voortdurende klankverwondering, opzwepende ritmiek en theatrale expressie.
 
Hoogtepunt op het programma is onder meer Furrers lyrische spel met timbres, Intorno Al Bianco voor klarinet en strijkkwartet. Vorig jaar won Furrer de prestigieuze Ernst von Siemens muziekprijs.
 
 
In samenwerking met Muziekgebouw aan ‘t IJ
Programma

(!) LET OP: DIT PROGRAMMA IS GEWIJZIGD. DE EERDER AANGEKONIDGE COMPOSITIE VAN JAN VAN DE PUTTE WORDT ALLEEN GESPEELD TIJDENS HET CONCERT VAN 19.00 UUR.

Rebecca Saunders - Fury II
Beat Furrer - Linea dell'Orizzonte
Beat Furrer - Intorno Al Bianco
Beat Furrer - Still

* Compositieopdracht November Music

Klangforum Wien onder leiding van Bas Wiegers 
(eerder stond aangekondigd dat Beat Furrer het ensemble zou dirigeren, maar dat is door omstandigheden helaas niet meer mogelijk)

Bekijk & luister