Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  13:30 - 14:15
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  15:30 - 16:15
  Koop ticket
De avontuurlijke Oostenrijkse celliste Katharina Gross kleurt graag buiten de randen van de normale uitvoeringspraktijk. Muziek in een theatrale setting of composities met een grote dramatische spankracht hebben haar volle aandacht. Ze werkt nauw samen met slagwerker/componist Arnold Marinissen en vraagt componisten nieuw uitdagend repertoire voor haar te schrijven. 
 
Jan van de Putte componeert voor Katharina Gross het nieuwe solowerk Vorsicht, Katharina!. “Een groot episch stuk”, weet de componist over zijn nieuwste creatie. Het solowerk kent een lange opbouw en heeft een sterke emotionele lading. Jan van de Putte is een van de meest eigenzinnige Nederlandse componisten. Zijn werk reikt altijd over de grenzen van het strikt muzikale heen, verkent het onderbewuste, soms tergt en treitert het, en zet het zich met weerhaken in het geheugen vast. Voor Vorsicht, Katharina! maakt Van de Putte gebruik van gestes die voortkomen uit het cellospel zelf, en die het stuk een theatrale lading geven. Daarnaast wordt ook de stem van Katharina ingezet. Servische en Ethiopische muziek vormen de verrassende inspiratiebronnen.
 
Meer nieuw werk van Jan van de Putte is te horen op vrijdag 9 november door Klangforum Wien in de twee portretconcerten van Rebecca Saunders en Beat Furrer.
 
Programma

Jan van de Putte - Vorsicht, Katharina!*

* Wereldpremière (Met dank aan het Fonds Podiumkunsten)

Katharina Gross - cello, stem & performance

Bekijk & luister