Prijs
€ 15.00
Korting
€ 12.00 / 7.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
De Australische componiste Kate Moore is gefascineerd door de klank van porselein en keramische objecten. Voor November Music 2014 had Moore al een uitgebreide keramische klankinstallatie gebouwd. Haar fascinatie reikt echter verder. Tijdens een residency bij het Europees Keramisch Werk Centrum in Oisterwijk bouwde Moore verder aan een nieuw keramisch instrumentarium speciaal op maat voor Slagwerk Den Haag.
 
Geïnspireerd door de elementaire krachten aarde, lucht, vuur en water creëert Moore een akoestisch architecturale installatie die volledig is opgebouwd uit porselein en keramiek om met minimale middelen grootse emotionele klanklandschappen te ontketenen. Muziek vol weidse panorama’s van traag verschuivende patronen en hypnotiserende inkijkjes.
 
Kate Moore studeerde onder meer bij Louis Andriessen en werkte eerder samen met de Bang on a Can All-Stars (USA), Alarm Will Sound (USA), Asko|Schönberg en Orkest De Ereprijs. Op donderdag 9 november staat haar werk ook centraal tijdens een concert in de Verkadefabriek met de Ierse zanger Iarla O Lionáird. Ze won onlangs de Matthijs Vermeulenprijs voor haar compositie The Dam.
 
Bekijk & luister