• Datum
  vr 13 nov. 2020
  Tijd
  19:00 - 20:15
  Koop ticket
 • Datum
  vr 13 nov. 2020
  Tijd
  21:00 - 22:15
  Uitverkocht

In het laatste festivalweekend plaatst November Music één van de belangrijkste componistes van dit moment in het zonnetje. Met de grootste fijnzinnigheid ontvouwt de Finse Kaija Saariaho (1952) een geheel eigen toontaal waarin klank tot in de kleinste details wordt verkend, steeds op zoek naar nieuwe schoonheid. Ze laat als geen ander klankkleuren zingen en onaardse harmonieën oplichten. Muziek die tegelijkertijd robuust en kristallijn is, en hoofd en hart beroert.

De altijd avontuurlijke philharmonie zuidnederland zet tijdens deze bijzondere Saariaho-dag een extra beentje voor. Als vaste gast van November Music trakteren ze ditmaal op een compleet Saariaho-portret. Reikhalzend wordt uitgekeken naar Saariaho’s feeërieke fluitconcert ‘Aile du songe’. Een hoofdrol is weggelegd voor fluitsoliste Camilla Hoitenga die als absolute Saariaho-specialist geldt. Aile du songe uit 2001 is dan ook aan Hoitenga opgedragen. Philharmonie zuidnederland besluit het exclusieve Saariaho-portret met Terra Memoria in een versie voor strijkorkest. Dit intense werk is geschreven ter nagedachtenis van al diegenen die niet meer onder ons zijn. Een mooier en passender einde van dit concert is bijna niet denkbaar.

Voorafgaande aan het concert speelt Claire Adams, een van de talenten van de Music Hub Brabant, het korte werk Thin Air van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki in een versie voor zang en viool. Dit korte werk is geschreven in opdracht van Festivals for Compassion naar aanleiding van de Corona crisis en wordt op ieder festival door een andere musicus uitgevoerd.

Programma

Calliope Tsoupaki - Thin Air

Claire Adams - zang en viool

--------------------------------------

Anthony Fiumara - See the Sky About the Rain
Kaija Saariaho - Aile du songe
Kaija Saariaho - Terra Memoria

philharmonie zuidnederland o.l.v. Gábor Káli
Camilla Hoitenga - fluit

 

Bekijk & luister