Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Dit ticket is geldig voor de gehele Kunstmuziekroute
Prijs
€ 8.00
Korting
€ 4.00
Locatie
Babel
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
  • Datum
    zo 8 nov. 2020
    Tijd
    13:30 - 14:30
    15:30 - 16:30
Juliet Fraser
Sommige vocalisten gaan werkelijk geen enkele uitdaging uit de weg. De Britse sopraan Juliet Fraser is er zo eentje. Tijdens November Music is ze artist-in-residence en stelt ze een aantal van haar favoriete werken en componisten voor aan het publiek. Juliet Fraser is een doorgewinterde specialiste die haar tanden zet in de meest complexe, eigentijdse partituren, zoals hoogtepunt Skin van de Britse Rebecca Saunders tijdens November Music 2018. 
 
Ook nu presenteert Fraser een spiksplinternieuw werk van Saunders die in 2019 als eerste vrouwelijke componiste de prestigieuze Von Siemens muziekprijs in de wacht sleepte. In het speciaal voor Fraser geschreven The Mouth (2019/2020) voor stem en elektronica verkent Saunders op spectaculaire wijze de innerlijke klankkleurenwereld van de menselijke stem. De Israëlische-Amerikaanse componiste Sivan Eldar werkt graag samen met beeldend kunstenaars en theatermakers. Veel van haar werk heeft een sterk performance-achtig karakter. Fraser brengt een recente soloversie van één van Eldars meest gespeelde werken, Heave voor koor en elektronica. Ongrijpbaar mooie vocale muziek die Fraser nu in haar eentje ontketent.
 
In samenwerking met IRCAM (FR).
 
ChampdAction & Naomi Beeldens
De 38-jarige componist Maarten Buyl is een van de rijzende sterren binnen het Belgische muzieklandschap. Buyls composities werden al uitgevoerd door Goeyvaerts trio, Vlaams Radio Orkest, ChampdAction en Quatuor Danel. Tot en met 2021 is Buyl artist-in-residence van ChampdAction. In samenwerking met dit in eigentijdse muziek gespecialiseerde ensemble en de soliste, sopraan Naomi Beeldens, realiseerde Buyl nu de voorstelling Cascade
 
In zijn Cascade voor stem en elektronica verwijst Buyl naar het proces van transformatie en maskering dat ontstaat door het opeenvolgend doorgeven van informatie. Buyl heeft een hele database van klanken verzameld, variërend van locatie- tot studio-opnames, die hij kan afstemmen op het unieke vocale profiel van de soliste. Beeldens realiseert simultaan door de directe beluistering en in reactie op een audioscore een parallelle interpretatie. Zo ontstaat een zinsbegoochelend, virtueel klanklandschap met in de hoofdrol het veelzijdige stemgeluid van de zangeres. Beeldens zong al in diverse producties met dirigent Philippe Herreweghe en Frank Agsteribbe en werkt graag samen met hedendaagse componisten als Annelies Van Parys, Szymon Brzoska en Jan Van Outryve.
 
In samenwerking met Transit Festival Leuven (B).
 
Programma

Rebecca Saunders - The Mouth
Sivan Eldar - Heave

Juliet Fraser - zang

Maarten Buyl - Cascade

Naomi Beeldens - zang