Links

If you want to order from outside The Netherlands or Belgium, please FILL IN THIS ORDER FORM and follow the instructions on the form.

November Music 2017 pakt de eerste festivalzaterdag uit met een voor Nederland unieke John Zorn marathon. De Amerikaan komt er speciaal voor naar ’s-Hertogenbosch en neemt in zijn kielzog de crème de la crème van de internationale improvisatie- en hedendaagse muziekscene mee. De Zorn-karavaan trakteert op een ruim twaalf uur durende extravaganza. Sinds de jaren zeventig is John Zorn (1953) uitgegroeid tot keizer en spil van de downtown improvisatiescène in New York. Het magazine Downbeat ziet hem als een van de belangrijkste Amerikaanse componisten van de twintigste eeuw. Een componist van de buitencategorie, volbloedimprovisator, muzikaal provocateur en avonturier wiens creatieve fantasie en energie geen grenzen kent. 

Simulacrum
In zijn enerverende, extreme orgeltrio Simulacrum botsen en versmelten stijlen met de snelheid van het licht. In deze muzikale oerknal hoort de liefhebber flarden metal, jazz, noiserock, atonale klankverkenningen en minimalisme voorbijflitsen.
 
Dit jaar bracht Simulacrum het zesde album uit met als titel The Garden of Earthly Delights opgedragen aan Jheronimus Boch in het kader van zijn 500ste sterfte jaar. En waar kan de Nederlandse première van dit trio beter plaatsvinden dan in de stad van de meester zelf? Achter het orgel klimt de vermaarde toetsenist John Medeski (bekend van avantjazzformatie Medeski Martin & Wood), Matt Hollenberg bespeelt gitaar en Kenny Grohowski de drums. 
 
Programma

Simulacrum 
John Medeski - orgel
Matt Hollenberg - gitaar
Kenny Grohowski - drums

Bekijk & luister