Prijs
€ 20.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
  • Datum
    za 4 nov. 2017
    Tijd
    18:30 - 19:30
    Uitverkocht
Links

LAST TICKETS!

November Music 2017 pakt de eerste festivalzaterdag uit met een voor Nederland unieke John Zorn marathon. De Amerikaan komt er speciaal voor naar ’s-Hertogenbosch en neemt in zijn kielzog de crème de la crème van de internationale improvisatie- en hedendaagse muziekscene mee. De Zorn-karavaan trakteert op een ruim twaalf uur durende extravaganza. Sinds de jaren zeventig is John Zorn (1953) uitgegroeid tot keizer en spil van de downtown improvisatiescène in New York. Het magazine Downbeat ziet hem als een van de belangrijkste Amerikaanse componisten van de twintigste eeuw. Een componist van de buitencategorie, volbloedimprovisator, muzikaal provocateur en avonturier wiens creatieve fantasie en energie geen grenzen kent. 

Brian Marsella / Nova Express
Tijdens dit avondconcert is wederom een sterrenensemble opgetrommeld. Vermaard pianosolist Brian Marsella en het Nova Quartet buigen zich over Zorns Bagatelles. In het spectaculaire Nova Express hebben vier hardcore Zorn-vertrouwelingen zitting, te weten slagwerker/vibrafonist Kenny Wollesen, bassist Trevor Dunn, drummer Joey Baron en pianist John Medeski (van avantjazz trio Medeski, Martin & Wood).
 
De hypercreatieve John Zorn kan in een korte periode bergen werk verzetten. Zo schreef hij zijn nieuwste cyclus Bagatelles –bestaande uit maar liefst driehonderd werken!- tussen maart en mei 2015. Letterlijk betekent ‘bagatelle’, een kleinigheid. Korte instrumentale kamermuziekwerken waarin de componist in samengebalde vorm zijn creatieve energie kan spuien. Beethoven was een meester van de bagatelle, en Zorn tilt deze klassieke muziekvorm met verve naar de 21e eeuw. 
 
Programma

Bagatelles II

Brian Marsella - piano

Nova Express
John Medeski - piano
Kenny Wollesen - vibrafoon
Trevor Dunn - bas
Joey Baron - drums

 

 

Bekijk & luister