Prijs
€ 20.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
  • Datum
    za 4 nov. 2017
    Tijd
    13:00 - 14:00
    Uitverkocht
Links

If you want to order from outside The Netherlands or Belgium, please FILL IN THIS ORDER FORM  nd follow the instructions on the form.

THERE ARE NO MORE SEPARATE TICKETS AVAILABLE FOR THIS CONCERT. WITH THE JOHN ZORN XL PASSE-PARTOUT IT IS STILL POSSIBLE TO ATTEND THIS CONCERT.

November Music 2017 pakt de eerste festivalzaterdag uit met een voor Nederland unieke John Zorn marathon. De Amerikaan komt er speciaal voor naar ’s-Hertogenbosch en neemt in zijn kielzog de crème de la crème van de internationale improvisatie- en hedendaagse muziekscene mee. De Zorn-karavaan trakteert op een ruim twaalf uur durende extravaganza. Sinds de jaren zeventig is John Zorn (1953) uitgegroeid tot keizer en spil van de downtown improvisatiescène in New York. Het magazine Downbeat ziet hem als een van de belangrijkste Amerikaanse componisten van de twintigste eeuw. Een componist van de buitencategorie, volbloedimprovisator, muzikaal provocateur en avonturier wiens creatieve fantasie en energie geen grenzen kent. 

Music with Rhythm Section
Uit de cyclus Commedia dell’Arte klinken recente kamermuziekwerken van Zorn, waaronder Divagations, Diableries en Scaramouche. Tomeloze, energieke muziek waarin Zorn alle expressieve registers open trekt. De uitvoering is in handen van een ware sterrencast. Slagwerker Kenny Grohowski wordt gezien als één van de belangrijkste drummers van het moment. Cellist Jay Campbell trad op met het New York Philharmonic en werkte samen met componisten als John Adams en Kaija Saariaho. Pianist Steve Gosling speelt diverse hedendaagse ensembles en werkte samen met componisten als Pierre Boulez en Steve Reich.

Programma
Naked Lunch
Divagations
Diableries
Scaramouche
Exterminating Angel
 
Steve Gosling - piano
Jay Campbell - cello
Alex Lipowski - vibraphone
Shanir Blumenkranz - bass
Kenny Grohowski- drums