Prijs
€ 15.00
Korting
€ 7.50
Locatie
Noordbrabants Museum
Zaal
Statenzaal
  • Datum
    ma 5 nov. 2018
    Tijd
    20:30 - 21:00
    Uitverkocht
Genres Jazz / New world music / Pop
Het was een van de absolute hoogtepunten van November Music 2017: de John Zorn marathon. De Amerikaanse componist en volbloedimprovisator John Zorn was er zelf ook van onder de indruk en komt op eigen en veler verzoek terug naar November Music en ’s-Hertogenbosch. Hij trakteert het publiek op zeven uitgelezen concerten tijdens November Music waarin de volle reikwijdte van zijn muzikale exploratiedrift is te beluisteren. 
 
In zijn cyclus Midsummer Moons voor twee gitaren laat John Zorn zich van zijn tederste zijde zien. Geïnspireerd op de maanvisioenen van William Shakespeare heeft Zorn een tiental delicate, bijna pastorale duetten voor akoestische gitaar geschreven. Schitterende melodieuze muziek die in perfecte handen is bij het gitaarduo Julian Lage en Gyan Riley. Vorig jaar gaven ze al een verbluffend optreden met de Bagatelles in de statige Statenzaal dat naar meer smaakte. Speciaal voor de gelegenheid voegt ook meestergitarist Bill Frisell zich bij het duo.
 
Julian Lage is zich langzamerhand aan het ontpoppen tot een van de karakteristiekste jazzgitaristen van dit moment, terwijl de ruimdenkende klassieke gitarist Gyan Riley (zoon van de legendarische oerminimalist Terry Riley) geen enkel virtuoos muziekavontuur uit de weg gaat. Eind vorig jaar verscheen Midsummer Moons op cd. ‘Van een ongelofelijke schoonheid’, oordeelde het magazine Acoustic Guitar.
 
Programma

John Zorn - Midsummer Moons

Julian Lage - akoestische gitaar
Gyan Riley - akoestische gitaar

Bekijk & luister