Prijs
€ 20.00
Locatie
Grote Kerk
Links

If you want to order from outside The Netherlands or Belgium, please FILL IN THIS ORDER FORM and follow the instructions on the form.

November Music 2017 pakt de eerste festivalzaterdag uit met een voor Nederland unieke John Zorn marathon. De Amerikaan komt er speciaal voor naar ’s-Hertogenbosch en neemt in zijn kielzog de crème de la crème van de internationale improvisatie- en hedendaagse muziekscene mee. De Zorn-karavaan trakteert op een ruim twaalf uur durende extravaganza. Sinds de jaren zeventig is John Zorn (1953) uitgegroeid tot keizer en spil van de downtown improvisatiescène in New York. Het magazine Downbeat ziet hem als een van de belangrijkste Amerikaanse componisten van de twintigste eeuw. Een componist van de buitencategorie, volbloedimprovisator, muzikaal provocateur en avonturier wiens creatieve fantasie en energie geen grenzen kent. 

Madrigals Book I & II
Geen heden zonder verlden. Vanzelfsprekend is John Zorn als muzikale omnivoor geïnteresseerd in muziekvormen uit het verleden. Naast de kamermuziale Bagatelles verrast Zorn tijdens November Music ook met zijn kijk op het madrigaal. De middeleeuwse vocale muziekvorm verwondert nog steeds door haar ongrijpbare sierlijkheid en onvergankelijke spiritualiteit. Zorns' a capella werken voor zes vrouwenstemmen behoren tot zijn meest sensuele en fraaiste composities. Uit de twee ‘Madrigals’ boeken die Zorn inmiddels heeft voltooid, presenteert een ervaren vrouwensextet een ruime selectie. Het vocale ensemble bestaat uit Kirsten Sollek, Rachel Calloway, Melissa Hughes, Sarah Brailey, Elisabeth Bates en Jane Sheldon.

Programma

Madrigals Book I & II

Jane Sheldon - voice
Elizabeth Bates - voice
Sarah Brailey - voice
Mellissa Hughes - voice
Rachel Calloway - voice
Kirsten Sollek - voice

Bekijk & luister