Prijs
€ 150.00
Locatie
Willem Twee Toonzaal
  • Datum
    za 4 nov. 2017
    Tijd
    11:30 - 12:30

[This concert can only be visited with the John Zorn XL passe-partout]

November Music 2017 pakt de eerste festivalzaterdag uit met een voor Nederland unieke John Zorn marathon. De Amerikaan komt er speciaal voor naar ’s-Hertogenbosch en neemt in zijn kielzog de crème de la crème van de internationale improvisatie- en hedendaagse muziekscene mee. De Zorn-karavaan trakteert op een ruim twaalf uur durende extravaganza. Sinds de jaren zeventig is John Zorn (1953) uitgegroeid tot keizer en spil van de downtown improvisatiescène in New York. Het magazine Downbeat ziet hem als een van de belangrijkste Amerikaanse componisten van de twintigste eeuw. Een componist van de buitencategorie, volbloedimprovisator, muzikaal provocateur en avonturier wiens creatieve fantasie en energie geen grenzen kent. 

JACK Quartet & Steve Gosling
JACK Quartet behoort samen met het Kronos Quartet tot de beste Amerikaanse kwartetten voor moderne muziek. De Boston Globe omschreef ze als de ‘superhelden van de eigentijdse muziek’. Het viertal bijt zich meesterlijk vast in de complexe partituren van Xenakis en werkte samen met componisten als Steve Reich, Helmut Lachenmann en Georg Friedrich Haas. Ook werken ze al jaren intensief samen met John Zorn.

Op het programma staan drie kwartetten en een recent pianokwintet. In de strijkkwartetten Necronomicon en The Alchemist duikt Zorn de magische diepte in en zet hij aloude alchemistische wijsheden om in klank. Kwartetmuziek met een bijna demonische kracht geïnspireerd door het werk van esoterische mystici als John Dee en Aleister Crowley. In het pianokwintet Obscure Objects of Desire krijgt het JACK Quartet gezelschap van Zorns meeste geliefde pianist, Steve Gosling. 

Programma

Necronomicon
Obscure Objects of Desire
The Unseen 
(world premiere)
The Alchemist

JACK Quartet & Steve Gosling
Chris Otto - viool
Austin Wulliman - viool
John Pickford Richards - altviool
Jay Campbell - cello
Steve Gosling - piano

* Dit concert is alleen te bezoeken met een Zorn XL passepartout. Losse kaarten zijn niet beschikbaar.

Bekijk & luister