Prijs
€ 20.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
Links

If you want to order from outside The Netherlands or Belgium, please FILL IN THIS ORDER FORM  nd follow the instructions on the form.

November Music 2017 pakt de eerste festivalzaterdag uit met een voor Nederland unieke John Zorn marathon. De Amerikaan komt er speciaal voor naar ’s-Hertogenbosch en neemt in zijn kielzog de crème de la crème van de internationale improvisatie- en hedendaagse muziekscene mee. De Zorn-karavaan trakteert op een ruim twaalf uur durende extravaganza. Sinds de jaren zeventig is John Zorn (1953) uitgegroeid tot keizer en spil van de downtown improvisatiescène in New York. Het magazine Downbeat ziet hem als een van de belangrijkste Amerikaanse componisten van de twintigste eeuw. Een componist van de buitencategorie, volbloedimprovisator, muzikaal provocateur en avonturier wiens creatieve fantasie en energie geen grenzen kent. 

Essential Cinema
John Zorn in 's-Hertogenbosch wordt afgesloten met een filmconcert van de buitencategorie, waarbij de grote meester zelf zal optreden. In het duizelingwekkende oeuvre van de Amerikaanse componist neemt zijn liefde voor cinema een belangrijke plaats in. Zorn heeft een speciaal plekje in zijn hart ingeruimd voor de Amerikaanse en Europese experimentele kortfilm. Magische films van pioniers als Harry Smith en Maya Deren die schreeuwen om gloednieuwe, zinderende soundtracks. Onder de noemer Essential Cinema presenteert Zorn een aantal van zijn favoriete filmklassiekers die voorzien worden van een live soundtrack. Een kwartet onder aanvoering van Zorn zelf (electronics, saxofoon) duikt in de wondere wereld van het vroege filmexperiment. Zorn wordt bijgestaan door Ikue Mori (electronics), Trevor Dunn (bass) en Kenny Wollesen (drums). Op het programma staan filmklassiekers als The Tin Woodman’s Dream (1967)  van Harry Smith en Aleph (1966) van Wallace Berman. Rolprenten die Zorn naar eigen zeggen ingrijpend heeft beïnvloed.
 

 

Programma
Harry Smith:
The Tin Woodsman’s Dream 
#1-3
OZ outtakes
# 10
 
Wallace Berman:
Aleph
 
Ikue Mori - elektronica
John Zorn - saxofoon, elektronica
Trevor Dunn - bas
Kenny Wollesen - drums
Bekijk & luister