Prijs
€ 20.00
Locatie
Noordbrabants Museum
  • Datum
    za 4 nov. 2017
    Tijd
    15:30 - 16:30
    Uitverkocht
Links

Last tickets!

November Music 2017 pakt de eerste festivalzaterdag uit met een voor Nederland unieke John Zorn marathon. De Amerikaan komt er speciaal voor naar ’s-Hertogenbosch en neemt in zijn kielzog de crème de la crème van de internationale improvisatie- en hedendaagse muziekscene mee. De Zorn-karavaan trakteert op een ruim twaalf uur durende extravaganza. Sinds de jaren zeventig is John Zorn (1953) uitgegroeid tot keizer en spil van de downtown improvisatiescène in New York. Het magazine Downbeat ziet hem als een van de belangrijkste Amerikaanse componisten van de twintigste eeuw. Een componist van de buitencategorie, volbloedimprovisator, muzikaal provocateur en avonturier wiens creatieve fantasie en energie geen grenzen kent. 

Erik Friedlander & Jay Campbell / Gyan Riley & Julian Lage
John Zorn schreef zijn cyclus Bagatelles - bestaande uit maar liefst driehonderd werken! - tussen maart en mei 2015. Letterlijk betekent ‘bagatelle’, een kleinigheid. Korte instrumentale kamermuziekwerken waarin de componist in samengebalde vorm zijn creatieve energie kan spuien. Beethoven was een meester van de bagatelle en Zorn tilt deze klassieke muziekvorm met verve naar de 21e eeuw.

Met zijn Bagatelles dringt Zorn door tot de kern van zijn alsmaar uitwaaierende muzikale taal. Cellisten Erik Friedlander (ook bekend van Zorns' groep Bar Kokhba) en Jay Campbell werpen zich samen met stergitaristen Julian Lage en Gyan Riley (zoon van minimalist Terry) op dit uitzonderlijke repertoire. 

Programma

Bagatelles I

Erik Friedlander - cello
Jay Campbell - cello

Gyan Riley - gitaar
Julian Lage - gitaar

Bekijk & luister