Prijs
€ 20.00
Locatie
Theater aan de Parade
Links

If you want to order from outside The Netherlands or Belgium, please FILL IN THIS ORDER FORM and follow the instructions on the form.

November Music 2017 pakt de eerste festivalzaterdag uit met een voor Nederland unieke John Zorn marathon. De Amerikaan komt er speciaal voor naar ’s-Hertogenbosch en neemt in zijn kielzog de crème de la crème van de internationale improvisatie- en hedendaagse muziekscene mee. De Zorn-karavaan trakteert op een ruim twaalf uur durende extravaganza. Sinds de jaren zeventig is John Zorn (1953) uitgegroeid tot keizer en spil van de downtown improvisatiescène in New York. Het magazine Downbeat ziet hem als een van de belangrijkste Amerikaanse componisten van de twintigste eeuw. Een componist van de buitencategorie, volbloedimprovisator, muzikaal provocateur en avonturier wiens creatieve fantasie en energie geen grenzen kent. 

Asko|Schönberg o.l.v. David Fulmer / Ikue Mori / Jay Campbell / Steve Gosling
Nederlands beste ensemble voor nieuwe muziek Asko|Schönberg speelt zelden gehoorde kamermuziek van John Zorn. Van het mystieke pianotrio The Aristos tot de alchemistische verstrengeling van elektronica en kamerensemble in Orphée. In zijn compacte celloconcerto À Rebours brengt Zorn een eerbetoon aan de stilistische diversiteit van meestercomponist György Ligeti. De solisten zijn de Zorn-specialisten Ikue Mori op elektronica, cellist Jay Campbell en pianist Steve Gosling. 

Programma

The Aristos
Orphee
(Ikue Mori)
Bateau Ivre
A Rebours
(Jay Campbell)
Il n'y a Plus de Firmament
The Temptations of St. Anthony (
Steve Gosling)

Asko|Schönberg conducted by David Fulmer
Ikue Mori - elektronica
Jay Campbell - cello
Steve Gosling - piano

Bekijk & luister