Prijs
€ 18.00
Korting
€ 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
Een geschiedenis van de stem. Alleen de baanbrekende Ierse componiste Jennifer Walshe kan zich zo’n vermetele zoektocht veroorloven. Haar fascinatie voor de menselijke stem in al haar kleurrijke schakeringen is onbegrensd. Walshe rekt continu de grenzen op in stemperformances, of het nu in haar eentje is of in samenwerking met het befaamde Arditti Quartet zoals op November Music 2016. De Ierse studeerde bij John Maxwell Geddes en Kevin Volans en vormde jarenlang een duo met minimal music pionier Tony Conrad. Haar nieuwe voorstelling A History of the Voice schrijft Walshe speciaal voor het Brussels vocaal ensemble Hyoid. Het ensemble van vier tot acht zangers deinst niet terug voor experimentele concertideeën en gaat nauwe samenwerkingen aan met componisten, uitvoerders en artiesten van haar generatie. 
 
In A History of the Voice ontketent Walshe een ware big bang van de menselijke stem. Van olijke vocale imitaties van Tom Cruise over zijn Scientology-passie, tot kermende sterfscènes uit de opera en weetjes over de zangkunst uit de Middeleeuwen. 'Een compilatie van YouTube-materiaal, knipogen naar de popcultuur en sneren naar hoogdravend wetenschappelijk onderzoek maakten duidelijk dat hedendaagse muziek niet noodzakelijk op zichzelf hoeft te staan', aldus het Belgische Veto magazine. 'Je zult Jennifer Walshe het niet horen zeggen, maar met werk zoals A History of the Voice breekt ze heel bewust de niche van de nieuwe muziek open.'
 
In 2017 was deze voorstelling een van de succesnummers op het Belgische Transit festival. Het werk is  een coproductie van het Transit Leuven samen met het Huddersfield Contemporary Music Festival en is ondersteund door de Ernst Von Siemens Stiftung. 
 
Hyoid bestaat voor deze gelegenheid uit Fabienne Seveillac (mezzosopraan), Els Mondelaers (mezzosopraan), Andreas Halling (tenor) en Tiemo Wang (bariton).
Programma

Jennifer Walshe - A History of the Voice

HYOID

Bekijk & luister