Prijs
€ 15.00
Korting
€ 7.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
  • Datum
    di 6 nov. 2018
    Tijd
    19:00 - 20:00
    Uitverkocht
Een zoektocht naar de kracht en kwetsbaarheid van de moderne vrouw. In haar nieuwe voorstelling (Un)Bound ontvouwt de Servisch-Nederlandse choreografe Jelena Kostić een indringende dansvoorstelling over levensechte, langdurige relaties. Eerder wist Kostić  al tot de kern van de vrouwelijke identiteit door te dringen in het ontroerende The Bold, The Bound & The Brittle. Tijdens de voorstelling onthulden vrouwen een kwetsbaar, maar krachtig moment uit hun leven. ‘Een krachttoer die respect afdwingt’, schreef de Theaterkrant. In (Un)Bound onderzoekt Kostić wat het betekent om echt dichtbij te komen.
 
Daarbij krijgt de choreografe wederom gezelschap van de Nederlandse geluidskunstenaar Dyane Donck. In Doncks' muziek hoor je invloeden uit de moderne popmuziek, hedendaagse soundscapes en experimentele klankkunst. Eerder schreef ze al een schurende soundtrack voor Kostićs The Bold, The Bound & The Brittle. Ze is dit jaar tijdens het festival nog verder te horen in de opera Myriam samen met zangeres Els Mondelaers en de installatie Krater, een project met kunstenaar Iris Bouwmeester.
 
In de nieuwe voorstelling (Un)Bound zijn drie dansers vereend in hun verbondenheid en afkeer, hun liefde blijkt net zo sterk als de weerstand. De dansers schieten van angst naar nieuwsgierigheid, van zelfstandig naar afhankelijk. Middenin deze wervelstorm van wrijving betreden drie oudere koppels het podium. Zij geven met hun persoonlijke verhalen vol levens- en liefdeservaring de dansers en het publiek een confronterende blik op verleden en toekomst.
 
Dansers die eerder al grote indruk maakte in Kostićs fysieke choreografieën keren nu terug, te weten Noëmi Wagner, Judit Ruiz Onandi en Blazej Jasinski. Daarnaast werkt Kostic samen met ervaren amateurdansers.
 
‘Kostić lijkt een patent te hebben op krachtige, fysieke beelden van hoe een mens zich staande houdt.’ (****) Theaterkrant 
 
In samenwerking met de Verkadefabriek en Dans Brabant
Bekijk & luister