• Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  13:30 - 14:00
 • Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  17:30 - 18:00
  Koop ticket
Beeldende kunst en muziek gaan samen in een gloednieuw multimedia-werk van componist Janco Verduin. Daarvoor gaat hij in zee met orkest de ereprijs, beeldend kunstenaar Florian de Visser en hammondtoetsenist Wilbert Bulsink. Verduin onderzoekt in zijn compositie de manier waarop wij beelden en klanken waarnemen. Met zijn grote associatievermogen en weidse klankspectrum is het hammond-orgel het ideale klankvehikel voor componist Verduin. De Visser en Verduin buigen zich in over de misleiding van waarneming en hoe we onszelf vormen door zelf bedachte technologieën. Het resultaat is een concertstuk waar het beeld als swingend contrapunt dient. 
 
Verduin heeft een voorliefde voor niet-alledaagse combinaties en werkte al eerder met orkest de ereprijs. Zo schreef hij een accordeonconcert voor de ereprijs en accordeonist Marieke Grotenhuis. Ook maakte hij een arrangement van Andriessen’s De Staat voor ze. Zowel het instrumentarium als de attitude van de ereprijs spreekt de componist bijzonder aan: to the point en aanpakken. Hij maakte eerder indruk op November Music met zijn compositie voor draaiorgel en het Nieuw Amsterdams Peil.
 
De derde set bestaat uit korte werken van Joe Culter, Holly Harrisson en Martijn Padding. Die laatste schreef zijn werk speciaal voor orkest de ereprijs en soliste Marije van de Berg op basfluit.
Programma
1e & 2de set:
Janco Verduin - nieuw werk
 
3de set:
Martijn Padding - Landscape with thunder 
Holly Harrisson - Shoes, Ships and Sealing Wax
Joe Cutler - Bad Machine
 
orkest de ereprijs, Wilbert Bulsink, Marije van de Berg
Bekijk & luister