Prijs
€ 14.00
Korting
€ 7.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal

Van klimaatcrisis tot coronaperikelen. Hoe we het ook wenden of keren, de mens is in al zijn superioriteitsgevoel onlosmakelijk verbonden met de natuur. In zijn nieuwste liedcyclus Blight & Beauty hijst de Nederlandse componist Jan-Bas Bollen de heerlijk onvoorspelbare natuur op een voetstuk. Inspiratie put hij onder meer uit het werk van filosoof Timothy Morton en romantische dichters als William Blake, John Keats en Lord Byron.

Voor zijn cyclus Blight & Beauty heeft Bollen een topcast om zich heen verzameld. Naast het veelzijdige en explosieve Ensemble Klang, dit jaar ons ensemble-in-residence met vier verschillende concerten, strikte hij de unieke Britse componiste, bewegingskunstenaar en stemacrobaat Elaine Mitchener. Vol engagement en hartstocht voert Mitchener het publiek haar wereld binnen. Wie eenmaal een optreden van haar heeft bijgewoond, vergeet dat niet licht. ‘Pogingen om haar in een hokje te proppen zijn gedoemd te falen’, prees The Wire haar veelzijdigheid. Een gedroomde performer voor Bollens nieuwste opus.

In zijn caleidoscopische, kleurrijke muziek koppelt Bollen de opzwepende klankwereld van r&b en rock met de verfijning van gelaagde en gestructureerde muziekideeën. Net zoals Klangs energieke uitvoeringen is Bollens werk even goed thuis op concert- en theaterpodia, als in danceclubs, jazzzalen en festivals. In Blight & Beauty tuimelen complexe ritmes, wilde punkgitaren en fysieke energiestoten over elkaar heen. Maar verwacht ook intieme verstilde mijmeringen en een belangrijk bericht voor vandaag.

Lees hier het artikel uit De Groene Amsterdammer over muziek en ecologie.

Ensemble Klang bestaat uit Michiel van Dijk (saxofoons),  Erik-Jan de With (saxofoons), Anton van Houten (trombone), Saskia Lankhoorn (piano), Pete Harden (basgitaar, gitaar), Joey Marijs (slagwerk).

Programma

Jan-Bas Bollen - Blight & Beauty

Ensemble Klang
Elaine Mitchener - vocalen

Bekijk & luister