Nog op haar sterfbed vroeg de beroemde ballerina Anna Pavlova om haar zwanenkostuum waarin ze tijdens haar leven meer dan 4.000 keer De stervende zwaan danste die haar wereldberoemd maakte. De melodie ervan, De zwaan, uit Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, staat voor eeuwig in de hemel geschreven. Het is de absolute moeder van alle hits.
 
In swan[remix] brengen contemporary hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd en celliste-performer Jacqueline Hamelink dit klassieke fenomeen op virtuoze wijze opnieuw tot leven. Op hun uitnodiging schreven 5 totaal verschillende componisten, gebaseerd op de melodie van De zwaan, een nieuwe ‘hit’. Met de nieuwe muziek als uitgangspunt creëren Jacqueline en Johnny een aantal ‘zwanen’, die samen een veelkleurig geheel vormen. 
 
De voorstelling beweegt zich tussen uitersten, van gelikte popsong tot duistere soundscape tot hedendaags klassiek, waarin performers Hamelink en Lloyd alle ruimte nemen om ongegeneerd te spelen en elkaar maximaal uitdagen.
 
Op November Music presenteren Hamelink en Lloyd een korte versie van de voorstelling die in 2018 in première gaat. swan[remix] wordt gemaakt in coproductie met DansBrabant en November Music.
 

In samenwerking met Dans Brabant

* Geen in- en uitloop mogelijk tijdens dit concert.

 

Lees meer
Concept en uitvoering - Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd
Muziek - Aart Strootman, Camille Saint-Saëns, Dyane Donck, Guy Harries, Laetitia van Krieken & Richard van Kruysdijk
Dramaturgie - Arthur Kok & Pietjan Duse
Bekijk & luister