Prijs
€ 16.00
Korting
€ 8.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
  • Datum
    za 6 nov. 2021
    Tijd
    16:00 - 17:00

Lockdowns en crises zijn van alle tijden. Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetter. De Nederlandse componist JacobTV brengt een indringende ode aan de vrijheid met zijn nieuwste liedcyclus The Freedom Songs. Een hymne die hij schrijft voor het Amerikaanse muziekensemble Fulcrum Point New Music Project van artistiek leider en trompettist Stephen Burns. Hoofdrol is er voor de uiterst veelzijdige Amerikaanse zangeres en ritmevocalist Loire Cotler die al samenwerkte met filmcomponist Hans Zimmer, het Nederlands Blazers Ensemble en slagwerker Glen Velez.

Voor componist JacobTV is muziek het ultieme symbool voor vrijheid. ‘Muziek viert het leven, vrij van alle regels’, aldus de componist. JacobTV liet zich inspireren door teksten van vooruitziende lieden als president Franklin Roosevelt, Boeddha, Malcolm X en Martin Luther King. In JacobTV’s ‘rituele klankbad’ voor vocalist en ensemble gaan de toehoorders kopje onder in een extatische mix van ambient soundscapes, wereldmuziek, klassiek, minimal en avantrock.

Fulcrum Point New Music Project bestaat uit Loire Cotier (zang), Stephen Burns (trompet), Steve Roberts (elektrisch gitaar) en Ian Ding (slagwerk).

Programma

JacobTV - The Freedom Songs

Fulcrum Point New Music Project

Bekijk & luister