Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Muziek verbroedert en brengt vreugde, zeker nu de hele wereld meer dan ooit steun bij elkaar zoekt. Tijdens het jaarlijks terugkerende festivalonderdeel Colours of Improvisation geven musici het goede voorbeeld. Wereldse improvisatiemuziek, jazzy een-tweetjes en dromerige klankpanorama’s worden aangedaan. Tijdens een avondvullend programma voeren drie groepen uit binnen- en buitenland de luisteraar mee naar exotische, ongehoorde en hoopvolle oorden. Vanwege de corona-beperkingen vinden de optredens van Colours of Improvisation dit jaar plaats via losse verkoop per concert. De concerten van Isfar Sarabski Quartet en Julian Lage Group vinden tweemaal plaats.
 
Isfar Sarabski Quartet (AZE)
De Unesco zet soms een muziekgenre op de lijst van beschermd immaterieel erfgoed. De uit Azerbeidzjan overgewaaide muziektraditie mugham staat daar sinds 2003 ook op. Deze op improvisatiekunsten leunende muziekstijl ontstond uit een kruisbestuiving tussen de gestileerde muziek aan de Perzische hoven en de volksklanken van de barden uit de Kaukasusgebergten. De aloude improvisatiekunsten van de mugham heeft via pianist en componist Isfar Sarabski uit Azerbeidzjan ook een weg gevonden naar de eigentijdse jazzmuziek.
 
Sarabski weet bruggen te slaan tussen deze twee muziekgenres en treedt daarmee in de voetsporen van zijn grote voorbeeld en landgenoot, pianist Vagif Mustafazedeh die in de jaren vijftig pionierswerk verrichtte op het kruispunt van de jazz en mugham. Vanmiddag etaleert Sarabski zijn eigen kijk op deze sprankelende, oriëntaalse jazzstijl. Hij wordt daarbij geruggesteund door de virtuoze tar-speler Behruz Zeynal, bassist Makar Novikov en slagwerker Alexsandr Mashin. Sarabski speelde op tal van internationale festivals, won de Montreux Festival pianocompetitie en maakte deel uit van de Dhafer Youssef band. Nu voor het eerst in Nederland met zijn eigen kwartet!
 
Isfar Sarabski (piano), Behruz Zeynal (tar), Makar Novikov (contrabas), Alexsandr Mashin (slagwerk)
Programma
19.00 - 20.00 uur: Kika Sprangers & Pynarello (Verkadefabriek Grote Zaal)
 
21.00 - 22.00 uur: Julian Lage Group (Verkadefabriek Grote Zaal)
21.00 - 22.00 uur: Isfar Sarabski Quartet (Verkadefabriek Clubzaal)
 
22.30 - 23.30 uur: Julian Lage Group (Verkadefabriek Grote Zaal)
22.30 - 23.30 uur: Isfar Sarabski Quartet (Verkadefabriek Clubzaal)
 
* voor elk concert dienen losse kaarten te worden gekocht.
Bekijk & luister