Op het grensvlak van muziek, performance, installatiekunst en beeldende kunst valt er vanalles te ontdekken. November Music zit er met zijn neus bovenop en brengt een zondags parcours langs verbazingwekkende, poëtische installaties, kunstzinnige performances en verbeeldingsrijke muziek. 
 
Installatie Expeditie Kruithuis
Van 13.00 tot 15.00 uur kunnen groepjes bezoekers op expeditie door de sfeervolle spelonken van het Kruithuis. Een plek waar het aloude, sacrale ritueel naar de huidige tijd wordt getild. Het collectief iii (Instrument Inventors Initiative) uit Den Haag heeft daar een complete expositie met installaties en grensoverschrijdende geluidskunst geprogrammeerd. Als curator treedt geluidskunstenaar en specialist Matteo Marangoni op. Er is nieuw werk te zien van het gerenommeerde Nederlandse duo Peter Bosch & Simone Simons. Met hun Último Esfuerzo Rural III krijgt oud landbouwwerktuig ineens een muzikaal tweede leven. Instrumentenmaker en componist Yuri Landman - die eerder instrumenten bouwde voor Sonic Youth, dEUS en The Veils - komt naar het Kruithuis met zijn Dia Helicopter. Oude dia-carrousels en projectoren worden onderdeel van een psychedelische totaalinstallatie. Verder toont de Russische kunstenaar Dmitry Morozov (.vtol.) zijn nieuwste, hypnotiserende kinetische licht- en geluidsinstallatie, met als werktitel Unirotor.
 
Gabriel Paiuk (Willem Twee Kunstruimte)
Van 15.00 tot 16.00 uur is Gabriel Paiuks Focus te beleven in de Willem Twee Kunstruimte. Focus, een opdrachtwerk van November Music, is een geluidsinstallatie bestaande uit vijftien tot twintig luidsprekers van verschillende grootte. Al wandelend of verpozend in de ruimte doorkruist de bezoeker verschillende klankvelden die hij of zij kan verkennen. Als klankbronnen gebruikt Paiuk geluiden uit ons compleet verzadigde dagdagelijkse medialandschap. Een geconcentreerde luisterervaring die alle zintuigen bespeelt. De Argentijns/Nederlandse componist Gabriel Paiuk (1975) studeerde aan het Instituut voor Sonologie in Den Haag. Paiuk houdt zich bezig met akoestische instrumenten, elektronische bronnen en geluidsinstallaties. Zijn composities zijn uitgevoerd door ensembles als ASKO, Kammerensemble Neue Musik Berlin, Slagwerk Den Haag en Modelo62.
 
Perforator (Willem Twee Poppodium)
Van 16.00 tot 17.00 uur is er een slotoptreden van de Nederlandse formatie Perforator in Willem Twee poppodium, kleine zaal. Perforator is het energieke duo van hoboïste Marlies van Gangelen en elektronica-wizard Akim Moiseenkov. Het duo combineert popstructuren en contrapunt, met zelfgebouwde synthesizers en bewegingssensoren. Hier wordt een eigenzinnige, nieuwe muzikale taal ontwikkeld, waarbij elektronica en eigentijds klassiek subtiel in elkaar vervlochten raken. Perforator maakte zijn debuut op het Holland Festival 2016 met het programma Backbone. Sinds haar oprichting werkte het ensemble al samen met componisten/musici Julia Holter, Judd Greenstein, Aart Strootman, Nik Bärtsch en Daniel Wohl.
 
Programma
13.00 – 15.00 uur: Installie Expeditie Kruithuis met iii (Kruithuis)
15.00 – 16.00 uur: Gabriel Paiuk - Focus (Willem II Kunstruimte)
16.00 – 17.00 uur: Perforator (Willem II poppodium Kleine Zaal)
Bekijk & luister