Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Pand 18
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  15:30 - 16:00
  Koop ticket
Links
Stap in de boksring met Ikarai dat gewis rake klappen zal uitdelen. Het jonge Nederlandse crossover-ensemble brengt een eerbetoon aan de grootste bokser van de twintigste eeuw, Muhammad Ali. In de performance Muhammad neemt Ikarai een andere kijk op de bokssport. Het epische gevecht tussen Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), bijgenaamd 'the Rumble in the Jungle', leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake jabs en uppercuts.
 
Voor de zinderende performance Muhammad worden de fameuze audiofragmenten van Ali’s en Foremans legendarische gevecht en Ali's wervelende speeches als basis gebruikt voor een enerverende klopjacht tussen klassiek, jazz en pop. Hier lees je het interview met de maker in de Volkskrant.
 
Ikarai bestaat uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums. Een strijkersensemble mét jazztrio dat alleen met eigen materiaal het strijdtoneel betreedt. Oprichters Julian Schneemann en Camiel Jansen spelen én componeren beiden voor het ensemble, waarbij ze het gat dichten dat ontstaan is tussen klassieke muziek en improvisatie.
 
Ikarai bestaat uit Tessel Hersbach (viool), Yanna Pelser (altviool), Bence Huszar (cello), Julian Schneemann (piano), Camiel Jansen (bas) en Jeroen Batterink (drums). Julian Schneemann maakte vorig jaar veel indruk op het festival met zijn groep Caravan. Als je weer eens live wilt ervaren wie ‘The Greatest’ is, meld je dan tijdig bij Pand 18!
 
Bekijk & luister