Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  11:30 - 12:15
  Uitverkocht
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  13:00 - 13:45
  Koop ticket
‘Verbazingwekkend, absoluut verbazingwekkend.’ Bij BBC Radio 3 struikelden ze vorig jaar over de superlatieven bij het aanhoren van het album Diwan. Een unieke, Britse samenwerking tussen pianiste Helen Anahita Wilson en tablavirtuoos Shahbaz Hussain. In haar spiritueel getinte muziek verweeft Wilson westerse klassieke muziek met jazz en oosterse muziekinvloeden. Shahbaz Hussain is de perfecte sparringpartner. Hij behoort tot de beste in Europa actieve tablaspelers. Hij leerde het vak van zijn vader, de zanger Ustad Mumtaz Hussain, de beroemde zanger Ustad Faiyaz Khan en tablalegende Alla Rakha. 
 
Op het album Diwan brengen Wilson en Hussain oost en west op een buitengewoon verfrissende wijze samen. Moderne jazz, minimal, neoklassiek, Indiase ritmes en sacrale melodieën staan zij aan zij. Uit die cocktail ontstaat iets compleet nieuws. ‘Adembenemend’, loofde muziekmagazine The Wire het album Diwan. Fonkelende, inspirerende muziek die warme herinneringen oproept aan geslaagde crossover-projecten van giganten als Terry Riley en Keith Jarrett.
Programma

Shahbaz Hussain & Helen Anahita Wilson - Diwan

Shahbaz Hussain - tabla
Helen Anahita Wilson - piano

Bekijk & luister