Prijs
€ 18.00
Korting
€ 15.00 / 9.00
Locatie
Babel
Zaal
Pleitzaal
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  12:00 - 12:30
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  13:30 - 14:00
  Koop ticket
House of Fun | torture euphemism is een indringende, associatieve muziek/ filmperformance van componist Merijn Bisschops over de eufemismen rond martelparktijken. House of Fun haalt de ver-van-je-bed-show dichtbij, zonder te resulteren in een verheerlijking van geweld. Een voorstelling voor liefhebbers van art house films, avontuurlijke muziek en geïnteresseerden in taal en filosofie.
 
De titel verwijst naar een voormalige martelkamer in Dubai waarin een persoon binnen een half uur gebroken kon worden. Eén voorbeeld van gruwelijkheden die worden verhuld in alledaags taalgebruik, wetgeving en overheidsbeleid door gebruik van metaforen en understatements.
 
Dreigend en verbloemend stuurt de rituele percussiemuziek, gespeeld op vibrafoon, pauk, trommels, gongs en objecten het non-narratieve monoloog van de hoofdpersoon. Deze vertegenwoordigt de dader in al zijn vormen: de ondervrager, de folteraar, de supervisor, de medicus, de overheid, maar ook in een agressieve partner en de media. Met marteljargon en subtiele humor objectiveren zij het slachtoffer en spelen hun invasieve rol in haar private leven. Zij is volledig in hun macht, behalve in haar stilzwijgen. 
 
Lees meer

Muziek en tekst zijn geschreven door Merijn Bisschops. Visueel kunstenaar Morgana Machado Marques maakte het camerawerk van acteurs David Eeles en Caroline van Leerdam. De muziek wordt gespeeld door slagwerkster Tatiana Koleva (o.a. Rubatong, Youth Percussion Pool). 

Bekijk & luister