• Datum
  zo 9 nov. 2014
  Tijd
  16:30 - 17:15
 • Datum
  zo 9 nov. 2014
  Tijd
  17:30 - 18:15
Genres Pop / Muziektheater

De vrouw in al haar mysterieuze verschijningsvormen. Maagd, moeder en heks. Ongrijpbare schoonheid én raadselachtige betovering ineen. De vrouw blijft fascineren. De Nederlandse Dyane Donck heeft een totaalcompositie geschreven voor zangeres/performer en drie slagwerkers. Haar 'HEX’ is een multimediale ervaring met als middelpunt de bevlogen mezzossopraan Els Mondelaers.

Lees meer

Kan zij de mythe van de vrouw ontrafelen? Het publiek bevindt zich midden in een zinsbegoochelende muzikale theatervoorstelling. Mondelaers neemt de toeschouwer live mee in het exotische fantasierijk van de vrouw, terwijl beelden van haar rituele acties geprojecteerd worden.

De drie slagwerkers begeleiden Mondelaers op haar magische trip door het onderbewuste. Slagwerk Den Haag bespeelt naast de reguliere percussie-instrumenten, ook speel- en kraakdozen, wijnglazen en gevonden voorwerpen.

In Dyane Donck’s muziek hoor je invloeden uit de moderne popmuziek, hedendaagse soundscapes en experimentele klankkunst. Zij ontwerpt geluidsinstallaties en is lid van het grensoverschrijdende poptrio Daisy Bell. Daarnaast werkt ze geregeld nauw samen met geestverwante Evelien van den Broek. November Music presenteerde eerder haar producties Sex, Sleep, Eat, Drink, Dream en The Obscure Thoughts of Isabella Green, met Ensemble Gending.

Bekijk & luister