Prijs
€ 0.00
  • Datum
    zo 14 nov. 2021
    Tijd
    13:30 - 16:30

DE WANDELING IS GEANNULEERD ALS GEVOLG VAN DE NIEUWE CORONA-MAATREGELEN

Wanneer trakteert de winter ons nog eens op sneeuw en ijs? En de lente? Heeft die misschien haar plekje geruild met de zomer? Tot in november zomert de zomer lekker na. Hallo weergoden? Heeft er iemand daarboven nog iets te zeggen?

Met Lente/Zomer/Herfst/Winter willen we de seizoenen overtuigen hun rol weer serieus te nemen. Door ze elk op hun beurt te eren proberen we ze te verleiden om bij ons terug te keren. Regendans, zonnegroet en windorgel, alles gooien we in de strijd.

We spreken af op de Zuiderplas. In de verte nadert een vlot. Het brengt ons Herfst/Winter/Lente/Zomer. Begeleid door vreemde klanken komt het seizoen aan land. We ontvangen het met gepast eerbetoon en trekken in optocht door het Bossche Broek. Bij de stadswal maken we onze borst nat en drinken moed in.

Is Lente/Zomer/Herfst/Winter ook welkom in de stad? Een bezemwagen zorgt alvast voor het opruimen van de gevallen blaadjes. Aangekomen bij het stadhuis voltrekt zich de ceremonie ter ere van het seizoen in het bijzijn van de aangewezen hoogwaardigheidsbekleders. Na afloop nemen we de ‘exit through the giftshop’ waar we een seizoens-relikwie voor thuis kunnen aanschaffen.

Dit project is een samenwerking tussen kersverse en eerste Bossche stadscomponist Bart De Vrees, beeldend kunstenaar Michèle Matyn en verschillende Bossche (natuur)organisaties, in een concept van Liesbet Swings.

Concept en eindregie: Liesbet Swings
Muziek en concept: Bart de Vrees
Beeldend kunstenaar: Michèle Matyn
Ceremoniemeester: Sieger Baljon

Met dank aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Programma

Bart de Vrees - Herfst

Studenten AMPA Tilburg o.l.v. Ties Mellema
 

*Ontmoetingsplek: Zuiderstrandweg 5, 's-Hertogenbosch
(inloop vanaf 13.00 uur)


GEANNULEERD

Bekijk & luister