Prijs
€ 15.00
Korting
€ 12.00 / 7.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
De Duitse componist en theatermaker Heiner Goebbels weet als een ware alchemist allianties te smeden tussen verhalen, muziek en theatrale vondsten. Geëngageerd muziektheater dat niets aan actualiteit en emotionele waarde heeft verloren. Heiner Goebbels (1952) is een buitenbeentje en daar voelt hij zich prima bij. “A one of a kind”, oordeelt Sir Simon Rattle, fan en dirigent van de Berliner Philharmoniker. In het verleden maakte Goebbels baanbrekende producties voor het Holland Festival, de Ruhrtriënnale waarvan hij drie jaar intendant was en Centre Pompidou Parijs. In 2013 was hij te gast tijdens November Music met het indrukwekkende Songs of War I Have Seen, over het dagelijks leven van vrouwen in oorlogstijden, gebaseerd op teksten van Gertrude Stein.
 
Het Utrechtse nieuwe muziekensemble Insomnio onder leiding van Ulrich Pöhl presenteert nu samen met Heiner Goebbels een totaalprogramma waarin alle facetten van zijn muzikale theatervisie geëtaleerd worden. Goebbels komt mee en verzorgt de bijzondere enscenering van Insomnio’s Goebbels-portret. Op het programma van dit scenische concert staat het energieke, hypervirtuoze Industry and Idleness (1996-2002) en het klein-bezette Heracles 2 (1992) met zijn prikkelende, onderzoekende karakter. Verder klinken de dansante, soms lyrische Samplersuite (1992) en La Jalousie (1991) met zijn menselijke en verwelkomende klank vervuld van een  avondstemming. Goebbels en Insomnio beschrijven deze avond samen één grote, meesterlijke spanningsboog.
 
'Goebbels is zonder twijfel een van de meest toonaangevende componisten van dit moment.' (****) NRC Handelsblad
 
Op maandag 6 november geeft Heiner Goebbels een lezing getiteld Aesthetics of Abscence van 15.30 tot 17.00 uur in de Verkadefabriek. Dit is tevens de titel van zijn recent verschenen boek waarin hij ingaat op de vele aannames en hierarchische strurcturen die binnen het westerse muziektheater de norm lijken te zijn. Een unieke kans om deze vrijdenker en bedenker van nieuwe vormen van muziektheater eens live te ontmoeten (gratis toegankelijk).
Programma

Industry and Idleness
Heracles 2


Pauze


Samplersuite
La Jalousie

Bekijk & luister