• Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  15:30 - 16:00

Stilte, klank, ruimte en licht. Het zijn de elementen waarmee componist en klarinettist Germaine Sijstermans graag stoeit. Zowel in haar composities als in het werk van anderen. Tot het repertoire van Sijstermans behoren veel werken van componisten die verbonden zijn aan het befaamde Wandelweiser label, een internationaal opererende uitgeverij die zich specialiseert in verstilde, meditatieve muziek en minimalistisch klankavontuur in de traditie van John Cage en Morton Feldman.

Tijdens de Kunstmuziekroute brengt Sijstermans delen uit een nieuw gecomponeerd programma, waarin ruimtelijkheid, minimale beweging en stilte een belangrijke rol spelen. De muziek is voor open instrumentatie en biedt musici ‘enabling restrictions’: vriendelijke beperkingen om bepaalde mogelijkheden van het aangereikte toonmateriaal tot bloei te laten komen. Luisteren en leren luisteren staan voorop in het werk van Germaine Sijstermans. Ze heeft een prachtig ensemble samengesteld met Antoine Beuger (dwarsfluit), Leo Svirksy (accordeon), Johnny Chang (altviool), Rishin Singh (trombone) en Fredrik Rasten (gitaar).

Deze intense luisterervaring is live te beleven in een speciaal ingerichte ruimte 4'33 in de nieuwe galerie van Mieke van Schaijk. Een stille plek die tijdens het hele festival is te bezoeken en waar mensen zich even terug kunnen trekken in alle hectiek van het festival.

Germaine Sijstermans speelt ook op zaterdag 2 november tijdens de opening van de Stilteruimte in Galerie Mieke van Schaijk. Nadere informatie hierover volgt.

In samenwerking met Intro Maastricht en Via Zuid.

 

Bekijk & luister