Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Theater Artemis
Links

Iedere muziekgroep bouwt graag zijn eigen microkosmos. Een veilige thuishaven waar vrijuit aan muziek kan worden geknutseld en gasten kunnen worden ontvangen. Het bekende Nederlandse crossover-ensemble Fuse – onder meer geliefd huisorkest van tv-programma Podium Witteman – krijgt zijn eigen bouwplaats tijdens November Music. ‘Fuse heeft dat geheimzinnige meer dat je niet kunt zien’, schreef NRC Handelsblad. Speciaal voor November Music presenteert de groep een kijkje in de keuken met de preview van hun nieuwste project Mikrokosmos

Gedurende het festival werkt Fuse aan een nieuwe, cyclus werken, onder de noemer Mikrokosmos. Voor het project zoekt het enthousiaste collectief de samenwerking met twaalf nationale en internationale componisten. Ruim een jaar lang gaat Fuse langs allerlei festivals om uiteindelijk in 2022 het resultaat te laten horen op November Music 2022.

Tijdens het November Music opent Fuse de deuren van hun muzikale werkplaats terwijl ze zich samen met de eerste drie componisten storten op nieuw werk. Verwacht dus geen standaard optreden maar voorproefjes waarbij je als publiek wordt meegenomen in het maakproces. Met dagelijks korte presentaties in de intieme zaal van Artemis zit het nieuwsgierige publiek met zijn neus bovenop het intensieve werkproces.

Fuse staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die zich voortvarend uit alle muzikale hokjes wringt. Het zestal brengt een mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maakt. Eerder ontving Fuse al de Edison Klassiek publieksprijs.

Fuse bestaat uit Julia Philippens (viool) Emma van der Schalie (viool), Mascha van Nieuwkerk (cello), Adriaan Breunis (altviool), Tobias Nijboer (contrabas) en Daniel van Dalen (percussie). De visuals zijn van Frouke ten Velden.

Programma

JacobTV - New Work
Morris Kliphuis - New Work

Fuse
Frouke ten Velden - visuals