Prijs
€ 0.00
 • Datum
  zo 26 nov. 2017
  Tijd
  13:30 - 14:00
 • Datum
  zo 26 nov. 2017
  Tijd
  14:30 - 15:00
Rondspoken in het doolhof van het geheugen. In haar muziekvoorstelling False Memories - I clearly recall being able to breathe under water as a child duikt componiste en zangeres Evelien van den Broek in de dwaalwegen van ons herinneringsvermogen. Op initiatief van November Music heeft ze om zich heen een kleurrijk ensemble verzameld met toetsenist Tony Roe, trombonist Koen Kaptijn en slagwerker/elektronicawizard Richard van Kruysdijk.
 
False Memories is een muziekvoorstelling met songs op het snijvlak van experimentele pop, elektronica en hedendaags klassiek. Ergens tussen de experimentele pop van Björk en Portishead en de compositorische folkfantasieën van Kurt Weill. Van den Broek liet zich inspireren door de bonte verzameling teksten uit The False Memory Archive van de Britse kunstenaar A.R. Hopwood. Een archief bestaande uit anoniem ingezonden herinneringen aan gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgevonden.
 
‘Ik herinner mij scherp hoe ik als kind onder water kon ademen’, is nog niet eens de wonderlijkste herinnering uit de rijke verzameling. ‘Ik herinner me hoe ik als pasgeboren baby het ziekenhuis uitrende’ en ‘Ik herinner me heel levendig dat ik als kind mijn vinger aanstak door hem langs een lucifersdoosje te strijken’. Een concert gebouwd rond twijfel, humor, herkenning en momenten van ontroerende schoonheid.

 

Programma

Tijden: 13.30-  14.00 & 14.30 - 15.00 uur
Gratis voor museumbezoekers (Museumkaart ook geldig)


Bezetting:
Evelien van den Broek - zang
Tony Roe - toetsen
Koen Kaptein - trombone
Richard van Kruysdijk - slagwerk, elektronica

 

Bekijk & luister