Prijs
€ 14.00
Korting
€ 7.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal

Nieuws verspreidt zich steeds sneller. Het schiet in de hoogste versnelling, gaat viral en al snel heeft niemand er meer controle over. We swipen, chatten en clicken wat af en proberen er grip op te krijgen. De Nederlands-Portugese componist Igor C. Silva duikt samen met schrijver Aaron Landsman in de wereld van fictieve verhalen, nieuwsfeiten en waarheid. Welke verhalen kun je nu echt vertrouwen? In hun werk Follow verkennen ze de onbetrouwbare taal van de waarheid. Het is een zinderend, meerlagig werk met video en elektronica, uitgevoerd door performer Stephanie Pan en Ensemble Klang, ensemble-in-residence tijdens November Music 2021.

In zijn virtuoze composities vangt Silva de chaotische tijd waarin we leven. Tijdens concerten streeft Silva naar totaalervaringen waarin alle zintuigen geprikkeld worden. In zijn Follow wordt de toehoorder meegesleurd door een duizelingwekkende tornado van stemmen, klanken en lichten. Fysieke, eigentijdse muziek waar Ensemble Klang al zijn energie in kwijt kan. De muziek van Silva is op maat gesneden voor vocalist en componist Stephanie Pan uit Den Haag. In haar eigen theatrale, intense performances lapt ze vol zwier de conventies van stemperformance en taalkunst aan haar laars. Eerder werkte Pan als samen met het Rosa Ensemble en de Veenfabriek. Samen met Ensemble Klang realiseerde Pan verschillende projecten waaronder het videokunstwerk Arbitrary Failures.

'Dit muziektheaterstuk over fake news van Igor C Silva beukt je zintuigen bont en blauw met machinaal geluidsgeweld, honende koperblazers en manisch flikkerende videobeelden.' de Volkskrant

(!) Deze voorstelling maakt gebruik van een stroboscoop en felle lichteffecten.

Ensemble Klang bestaat uit Michiel van Dijk (saxofoons),  Erik-Jan de With (saxofoons), Anton van Houten (trombone), Saskia Lankhoorn (piano), Pete Harden (basgitaar, gitaar), Joey Marijs (slagwerk). Met een gastrol voor Stephanie Pan (vocalen).

In samenwerking met Gaudeamus Muziekweek.

Programma

Follow

Igor C. Roma - compositie
Aaron Landsman - teksten


Ensemble Klang 
Stephanie Pan - vocalen