Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Grote Kerk
  • Datum
    vr 13 nov. 2020
    Tijd
    19:00 - 19:45
    Uitverkocht
De veelzijdigheid en daadkracht van slagwerker Dominique Vleeshouwers is indrukwekkend. Een onmiskenbaar muzikaal talent dat alom wordt gewaardeerd. Vleeshouwers won dit jaar al de Nederlandse Muziekprijs. In zijn vernieuwingsdrang zoekt Vleeshouwers steeds nieuwe samenwerkingsverbanden op, laverend tussen verschillende disciplines als theater, beeldende kunst en pop. Eigentijdse muziek heeft altijd een streepje voor bij hem. Zo speelde Vleeshouwers in het verleden al slagwerkstukken van Joey Roukens, Wim Henderickx en James McMillan. Vanavond laat Vleeshouwers zien en horen hoe veelkleurig het hedendaagse slagwerkrepertoire wel niet is. Een niet te missen staaltje van zijn kunnen in de speciale akoestische omgeving van de Grote Kerk. 
 
Op het programma staat werk van Vincent Houdijk, Daniel Wohl en Karlheinz Stockhausen wiens standaardwerk Vibra-Elufa (2003) voor vibrafoonsolo klinkt. Spectaculair wordt de uitvoering van het slagwerkepos Six Japanese Gardens (1994) van festivalcomponist Kaija Saariaho. Een sfeervolle, muzikale impressie in zes delen van Saariaho naar aanleiding van haar bezoek aan de tuinen in Kyoto.
 
Deze plek en Saariaho’s schilderachtige slagwerkmuziek inspireerde de Limburgse kunstenaar Marcel van Hoef om een serie van zes panelen te maken, na een tip van kompaan Dominique Vleeshouwers. Cirkelvormige schilderijen die even karaktervol en stemmig zijn als de zesdelige compositie van Saariaho. De zes schilderijen van Marcel van Hoef zijn gedurende het festival te zien, als een ode aan de droomrijke klanken van Kaija Saariaho. Daarnaast werk van twee jonge componisten; de in Amerika woonachtige Fransman Daniel Wohl en een prachtig kort werk van Bosschenaar en collega slagwerker Vincent Houdijk.
Programma
Vincent Houdijk - Mapa
Daniel Wohl - Kin
Karlheinz Stockhausen - Vibra-Elufa
Kaija Saariaho - Six Japanese Gardens
 
Dominique Vleeshouwers - slagwerk
Bekijk & luister