Prijs
€ 15.00
Korting
€ 12.00 / 7.50
Locatie
Grote Kerk
Wordt het de Big Bang of toch de Big Crunch? Zal alles herbeginnen, alsof het zich in een spiegel afspeelt? Moeten we terug, alhoewel er in de onbegrensde ruimte geen links, rechts, noord of zuid bestaat? De Vlaamse componist Dick van der Harst werpt zijn eigen licht op deze filosofische materie in zijn nieuwste muziekproject De Geschiedenis van de Wereld in Twee Uur.
 
De wereldgeschiedenis bijt in zijn eigen staart. Samen met professor Freddy Decreus én Franse filosoof Michel Serres, die voor dit project de tekst Les Dix Commencements schreef, zocht Van der Harst zijn verlichte weg naar de waarheid. Van der Harst is een meester in het versmelten van elementen uit de jazz, klassiek en volksmuziek uit alle hoeken van de wereld. Zijn muziek laat een grote vrijheid aan de muzikanten die ze uitvoeren.
 
Veel successen vierde Van der Harst met muziektheater LOD in de periode 1989-2013. In zijn nieuwste project laat hij de wereldgeschiedenis in recordtempo weerklinken met een magische, meditatieve muziekmix van Bretoense en Javaanse tradities. Een unieke klankreis met Van der Harst’ sextet Massive Central, een doedelzakspeler, een bombardespeler, drie gamelanspelers, drie barokzangeressen en tien dansers. Dat is nog eens een wereldtrip.
 
In samenwerking met Festival van Vlaanderen Kortrijk / Wilde Westen 
 
World Music Saturday - deel 1
Maarten Ornstein & Mike Fentross & Rima Khcheich
 
World Music Saturday - deel 2
Basel Rajoub Soriana Project

 

Bekijk & luister