Prijs
€ 28.00
Korting
€ 25.00 / 14.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Een caleidoscopische klankreis over de globe. Improviseren is van alle tijden en alle regio's. Tijdens de jaarlijkse avond Colours of Improvisation krijgt het publiek een avontuurlijk driegangenmenu voorgeschoteld. Improviserende musici en jazzgrootheden uit alle windstreken komen tezamen.

Harmen Fraanje & Ambrose Akinmusire (VS) & Theo Bleckmann (DL)
Ditmaal trapt een uitzonderlijke trio af, dat de uithoekjes van de jazz zal verkennen. De Amerikaanse trompettist Ambrose Akinmusire is overladen met prijzen vanwege zijn grensverleggend visie op hedendaagse jazz en combineert gretig postbop met pop en eigentijds gecomponeerd. Hij kruist de degens met de Duits/Amerikaanse zangvirtuoos en alleskunner Theo Bleckmann die regelmatig samenwerkt met componisten als John Zorn, Philip Glass en Laurie Anderson. Bleckmann en Akinmusire krijgen gezelschap van Harmen Fraanje, de Nederlandse meesterpianist die iedereen verleidt met zijn stijlvolle lyrische spel. 

Eric Vloeimans & Jon Balke (NO)
Het is alweer even geleden sinds Bosschenaar Eric Vloeimans te gast was op November Music. Hoog op zijn verlanglijstje met muzikanten om eens mee samen te werken, stond Jon Balke. En dus ontmoet 'de Vloei' deze Noorse pianist/componist/producer tijdens Colours of Improvisation. Balke bracht enkele adembenemende albums uit op ECM Records, onder meer met zijn wereldmuziekproject Siwan en zijn Magnetic North Orchestra. De Noor is een meester in de combinatie van Oosters-Westers, akoestisch-elektrisch en gecomponeerd-geïmproviseerd. Voeg daad het lyrische trompetspel van Eric Vloeimans bij en er staat iets te gebeuren...

Phronesis
Gagarandeerd vuurwerk met het pianotrio Phronesis, de afsluitende act van deze Colours of Improvisation. Bassist Jasper Høiby (DK), pianist Ivo Naeme (ENG) en drummer Anton Eger (NO/SWE) combineren een ongekende virtuositeit en energie aan onweerstaanbare grooves. Zoals het toonaangevende magazine Jazzwise schreef: 'One of the most exciting bands on the planet today!'.

Programma

19.30 - 20.15 uur - Ambrose Akinmusire & Theo Bleckmann & Harmen Fraanje
21.00 - 21.45 uur - Eric Vloeimans & Jon Balke
22.30 - 23.30 uur - Phronesis

Bekijk & luister