Prijs
€ 28.00
Korting
€ 14.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Kika Sprangers Quartet & Pynarello
Met haar lyrische, melodische toon en passie voor muzikale schoonheid behoort de Nederlandse saxofonist en componist Kika Sprangers tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. Melancholie en vloeiende harmonieën spelen een hoofdrol in Sprangers sprankelende klanktaal die een breed publiek aanspreekt.

Tijdens Colours of Improvisation brengt Sprangers de suite No Man's Land die ze schreef voor het Grachtenfestival 2019. Het werk wordt uitgevoerd door haar eigen door Sprangers jazzkwartet - met onder meer geestverwant en pianist Wolfert Brederode - en het crossover-kamermuziekensemble Pynarello. NRC Handelsblad: 'De beste zet van het Grachtenfestival was de toewijzing van de compositieopdracht aan de bijzonder talentvolle 24-jarige jazzsaxofoniste Kika Sprangers...Haar stijl sleurt je automatisch en bedrieglijk eenvoudig mee, maar is nooit voorspelbaar. Het is jazz die van stilte opzweept naar symfonische proporties zonder een moment kitscherig te worden.' (*****)

Tania Giannouli Trio
Balancerend tussen westerse en oosterse muziek weet de Griekse pianiste Tania Giannouli met haar trio een opwindende klankwereld op te roepen. Samen met trompettist Andreas Polyzogopoulos en ud-speler Kyriakos Tapakis laat ze zich inspireren door jazz, kamer- en filmmuziek en niet-Westerse muzikale invloeden. Het Duitse tijdsschrift JAZZTHETIK nomineerde de groep na de premiere op Jazzfest Berlin voor de titel 'beste concert van 2018'. Tania Giannouli geldt als een van de jonge, originele bandleiders uit de hedendaagse Griekse jazzscene. Vanuit haar klassieke achtergrond ontpopte ze zich als een bandleider met een brede muzikale oriëntatie met veel affectie voor jazz, improvisaties en hedendaagse wereldmuziek. Vorig jaar verscheen het prachtige album In Fading Light van Tania Giannouli Trio.

Julian Lage Group
De Amerikaanse gitarist en componist Julian Lage is een graag geziene gast tijdens November Music. Eerder verbaasde hij muziekliefhebbers met zijn virtuoze gitaarspel tijdens de twee gedenkwaardige John Zorn marathons. Improviseren en componeren gaan hand in hand bij dit muzikale wonderkind. Lage is een door vele topmusici hooggewaardeerde collega en hij heeft al heel wat muzikale duels uitgevochten met medegitaristen als Nels Cline (van de band Wilco), Gyan Riley, Jim Hall, Chris Eldridge en Bill Frisell. Tijdens Colours of Improvisation is Lage te gast met zijn trio waarin sterspelers als contrabassist Greg Cohen (o.a. Tom Waits, John Zorn Bar Kokhba) en drummer Kenny Wollesen zitting hebben. Op zijn vorig jaar verschenen album Love Hurts laat Lage zijn licht schijnen op de Amerikaanse liedkunst, van Roy Orbison en de band Nazareth tot Keith Jarrett en Ornette Coleman.


Bezettingen

Kika Sprangers (saxofoon), Wolfert Brederode (piano), Thomas Pol (contrabas), Jasper van Hulten (drums) & Pynarello (ensemble)

Tania Giannouli (piano), Andreas Polyzogopoulos (trompet), Kyriakos Tapakis (ud)

Julian Lage (gitaar), Greg Cohen (contrabas), Kenny Wollesen (drums)

Programma

19.00 - 20.00 uur   Kika Sprangers Quartet & Pynarello

20.45 - 21.45 uur   Tania Giannouli Trio (GR)

22.30 - 23.30 uur   Julian Lage Group (US)

Bekijk & luister