Prijs
€ 28.00
Korting
€ 14.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
  • Datum
    za 10 nov. 2018
    Tijd
    19:00 - 23:15
    Uitverkocht
Genres Jazz / New world music / Pop
Improviseren, musiceren en jazzen in alle kleuren van de regenboog. Colours of Improvisation is iedere November Music-editie een vast ijkpunt voor alle ruimdenkende jazzliefhebbers en nieuwsgierige muziekliefhebbers. De vloer wordt een avond lang vrijgemaakt voor topmusici uit de hele wereld die zonder grensposten bruggen slaan tussen improvisatie, jazz, gecomponeerde muziek en wereldse klanken.
 
Martin Fondse Orkest ft. Omar Bashir & Remy van Kesteren
Schitterend voorbeeld is het Nederlandse Martin Fondse Orkest dat zijn publiek op onomwonden wijze de euforie en extase van live musiceren laat meebeleven. Rascommunicator Martin Fondse weet als geen ander muziekwerelden bij elkaar te brengen. Of het nu pop, liedkunst, jazz of vrije improvisatie is, bij Fondse gaan deze genres zonder enige moeite een verbintenis aan. Als winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017 heeft Fondse een waar droomensemble om zich heen verzameld.
 
Speciaal voor November Music heeft Fondse twee extra gasten uitgenodigd. Niemand minder dan internationaal vermaard ud-speler Omar Bashir en Nederlands bekendste harpist Remy van Kesteren schuiven aan (dit concert is een samenwerking met Ud Festival).
 
Jakob Bro Trio & Ben van Gelder
De Deense gitarist  Jakob Bro komt met zijn internationale trio naar November Music, en neemt de Nederlandse saxofonist Ben van Gelder in zijn kielzog mee. Jakob Bro is een van de meest intrigerende improviserende musici van dit moment (interview).
 
In zijn subtiele, meerlagige muziekstukken  wordt de luisteraar verleid met sferische wolken van klank. Melancholische, gevoelvolle soundscapes van een indrukwekkende lyrische kracht. Veel van zijn werk is dan ook verschenen op ECM Records. Bro laat zich daarbij vergezellen door  de befaamde Amerikaanse slagwerker Joey Baron, bekend van zijn vele escapades met John Zorn, en de Amerikaanse bassist Thomas Morgan, ook kind aan huis in de veelkleurige New Yorkse jazzscene.  
 
De Nederlandse altsaxofonist en componist Ben van Gelder voegt daar zijn elegante, verbeeldingskrachtige spel aan toe tijdens een speciale concertsessie voor November Music.
 
Michael Wollny Trio & Émile Parisien
De Duitse pianist Michael Wollny wordt in eigen land gezien als één van de belangrijkste jazzmuzikanten van het moment. Wollny beheerst de Europese jazztaal als geen ander, maar voegt daar even gemakkelijk ingrediënten uit de pop- en modern klassieke muziek aan toe. In 2016 liet hij een verpletterende indruk achter tijdens November Music en sindsdien staat hij op het 'terughaal-lijstje', bij voorkeur met een bijzonder project.
 
En wat heet! Met de aansluiting van de Franse saxofonist Émilie Parisien bij het Michael Wollny Trio staat er een Europese supergroep op het podium die het publiek meeneemt op een muzikale dollemansrit die gaat van fluisterzachte, lyrische melodieën tot explosieve, ritmische uitspattingen en zo'n beetje alles wat daar tussenin zit.  
Programma

19.00 - 20.00 uur - Martin Fondse Orkest & Omar Bashir
20.45 - 21.30 uur - Jakob Bro Trio & Ben van Gelder 
22.15 - 23.15 uur - Michael Wollny Trio & Émile Parisien

Martin Fondse (piano), Omar Bashir (ud), Remy van Kesteren (harp), Claudio Puntin (klarinet), Mark Schilders (drums), Eric van der Westen (bas), Mete Erker (saxofoon), Sanne Rambags (zang), Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello), Annie Tangberg (cello)

Jakob Bro (gitaar), Joey Baron (drums), Thomas Morgan (contrabas), Ben van Gelder (saxofoon)

Michael Wollny (piano), Christian Weber (bas), Eric Schaefer (drums), Émile Parisien (saxofoon)

Bekijk & luister