Prijs
€ 30.00
Korting
€ 27.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Het muzikale spectrum van de hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziekscène is duizelingwekkend. Een kleurenpracht die extra in het licht mag staan. Dit jaar vindt voor de tweede maal het festivalonderdeel Colours of Improvisation plaats. Met twee unieke samenwerkingsverbanden waarin Nederlandse musici het podium opstappen met Amerikaanse wereldsterren en de Armeense jazzpianist Tigran Hamasyan die alle regels van de crossover-muziek meesterlijk aan zijn laars lapt.

Lees meer

Een snarenspektakel belooft de amicale clash tussen New Yorkse gitaargigant Marc Ribot en het Nederlandse strijkkwartet ZAPP4 te worden. ‘Het hardst groovende strijkkwartet van Nederland’ (NRC) gaat onbekommerd met genres aan de haal. Marc Ribot – bekend als gitarist van Tom Waits en John Zorn – is de ideale sparringpartner

Ook The Bad Plus en de Nederlandse topgitarist Anton Goudsmit stonden nooit eerder samen op een podium. Ongetwijfeld klinkt het befaamde Amerikaanse pianotrio The Bad Plus door de komst van de immer onvoorspelbare Goudsmit nog energieker, rauwer en speelser.

Vuurwerk schiet ook uit de handen van Tigran Hamasyan Trio. Deze Armeens / Amerikaanse pianist weeft volksmuziek, Amerikaanse jazz, progmetal en postrock tot een opzwepend geheel. Als een ondenkbaar geachte kruising tussen Sigur Rós, Meshuggah, Armeense volksklanken, Herbie Hancock en Chick Corea. Op zijn negentiende won deze pianoavonturier al de prestigieuze Thelonious Monk Competition. Maar Tigran wilde verder. Veel verder. Met zijn vorige album Shadow Theater heeft hij een eigen droomwereld geschapen die de tongen losmaakt binnen de mondiale jazz. Tijdens November Music presenteert hij zijn nieuwe (trio)album dat dit najaar verschijnt.

* 'Improvisatie tijdens November Music van ongekend gehalte' (Jazzenzo)

Programma

19.30 - 20.30 ZAPP4 ft. Marc Ribot
21.00 - 22.00 The Bad Plus ft. Anton Goudsmit
22.30 - 23.30 Tigran Hamasyan Trio

Bekijk & luister