Prijs
€ 32.00
Korting
€ 16.00
Bekijk & luister

Metropole Orkest behoort tot de meest veelzijdige orkesten ter wereld. Of het nu de muziek is van Brian Eno, Snarky Puppy of Ennio Morricone, ze gaan er helemaal voor. Sinds een aantal jaren is het orkest een vaste gast tijdens November Music. Festivalbezoekers hebben zeker nog goede herinneringen aan spectaculaire samenwerkingen met toetsenist Cory Henry en sitarster Anoushka Shankar.

Metropole Orkest & Colin Benders
Dit jaar komen Metropole Orkest en dirigent Jules Buckley terug met een exclusief dubbelprogramma en stapt allereerst het podium op met Colin Benders. Voorheen maakte Benders furore met zijn Kyteman Orchestra en scoorde hij een grote hit met het ontroerende nummer Sorry. Tegenwoordig is het multitalent druk in de weer met snoertjes en kabeltjes. In recordtempo heeft hij zich de wonderen van de analoge synthesizer eigen gemaakt. Zijn indrukwekkende synthesizer-setup en live performance knalt van het concertpodium. Tijdens de opening van Amsterdam Dance Event 2018 stond hij al schouder aan schouder met Metropole Orkest. Een energiek concert vol opzwepende ritmes, maar ook dromerige klanken. Die overdonderende performance vraagt vanzelfsprekend om een reprise.

Metropole Orkest & Ibeyi
Na de pauze laat Metropole Orkest zich van een heel andere zijde zien. De Frans-Cubaanse tweelingzusjes en zangeressen Lisa-Kaindé Diaz en Naomi Diaz treden al zes jaar op onder de naam Ibeyi. Een betoverend duo dat al Beyoncé onder haar fans mag rekenen. Zo duikt Ibeyi op in Beyoncé’s intense videoclip bij Lemonade. Ibeyi brengt een zwoele mix van r&b, soul, fusion jazz  en vernieuwende elektronica, waarbij hun sprankelende zang in Engels en het Nigeriaanse Yoruba in het oor springt.

Programma

20.30 - 21.30 uur - Metropole Orkest & Colin Benders

pauze

22.00 - 23.00 uur - Metropole Orkest & Ibeyi