Prijs
€ 14.00
Korting
€ 7.00
Locatie
Babel
Zaal
Pleitzaal
De strijd met verval is voor iedereen onontkoombaar. Maar in het langzaam ondergaan van je vergankelijkheid schuilt ook poëzie. In haar performance Decay scheppen de Engels/Duitse componiste Claudia Molitor en trombonist Tullis Rennie een klankmeditatie over het verloop van de seizoenen, het ouder worden en de voort tikkende tijd. In haar composities en performancewerk is Molitor beïnvloed door het intens luisteren naar en ondergaan van klankprocessen, zoals dat eerder al werd omschreven door componiste Pauline Oliveros in haar Deep Listening concept. Daarnaast werkt ze graag nauw samen met musici en performers. 
 
In haar Decay verklankt Molitor de schoonheid en implicaties van onze vergankelijkheid. Ze werkt daarvoor samen met telkens andere musici, waardoor het werk continu andere vormen aanneemt. Speciaal voor November Music gaan Molitor en trombonist Tullis Renne in zee met de jonge Nederlandse stemacrobate Sanne Rambags die zowel thuis is in de jazzmuziek als de meer eigentijdse zijpaadjes. Zij laat zich in haar werk inspireren door de grootsheid van de natuur en de weidse vergezichten in Noorwegen en is dus de ideale gast voor dit project. Rambags verraste vorig jaar op het festival met haar eerste grote eigen project Frieze of Life. Ze is opgenomen in de Music Hub Brabant waarin talenten uit de provincie een kans krijgen zich te laten horen op diverse festivals en podia.
 
Decay ging in première tijdens het prestigieuze HCMF Festival in Huddersfield in 2018. In het afgelopen jaar gaven musici als saxofonist John Butcher en geluidskunstenaar Kelly Jayne Jones een verrassend nieuwe invulling aan Molitors Decay. Met haar werk hoopt Molitor ‘de melancholie van het verlies te omarmen, en ons te verheugen op de belofte van verandering.’
 
Dit concert maakt deel uit van onze HCMF (ENG) focus. Daarin laten we een aantal concerten horen die eerder gepresenteerd werden tijdens het prestigieuze Huddersfield Contemporary Music Festival.
Programma

Claudia Molitor - Decay

Claudia Molitor - piano
Tullis Rennie - trombone
Sanne Rambags - zang

Bekijk & luister