Prijs
€ 14.00
Korting
€ 7.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal

De Brits-Canadese componiste Cassandra Miller verleidt haar toehoorders met diepe, meditatieve luistersessies. Miller reflecteert op subtiele wijze op de grote muziektradities en schept vervolgens nieuwe, aanlokkelijke klankwerelden. De pers is onomwonden enthousiast over haar toegankelijke en bespiegelende muziek. ‘Absoluut fascinerend’, riepen zowel The Guardian als de vooraanstaande Amerikaanse muziekcriticus Alex Ross in koor.

Voor November Music gaat Miller in zee met de Britse sopraan Juliet Fraser die dit jaar een van onzer artists-in-residence is tijdens het festival. Fraser is een doorgewinterde specialiste die haar tanden zet in de meest complexe, eigentijdse partituren, zoals te horen was tijdens November Music 2018 met de weergeloze uitvoering van Skin van Rebecca Saunders met Klangforum Wien.

Samen met Cassandra Miller presenteert Fraser Tracery voor mediterende zangeres en tape. Dit in 2017 ontwikkelde en nog altijd doorlopende project overschrijdt de grenzen van een normale zang-performance. Fraser voert een diepe, fysieke meditatie uit, waarbij ze met haar stem op allerlei mogelijke manieren reageert op het mysterieuze klankmateriaal dat ze op de koptelefoon hoort. Gedurende het zinsbegoochelende, tranceachtige stuk verkent de uitvoerder haar eigen vrijheidsdrang en kwetsbaarheid. 

Aangezien het project door alle Corona perikelen nog in ontwikkeling is voert Juliet Fraser twee delen live uit en wordt een documentaire vertoond over de totstandkoming gemaakt door Angela Guyton. Na aflloop is er een Q&A met het publiek.

Programma

Cassandra Miller / Juliet Fraser - Tracery

Tracery: Lazy, Rocking (performance)
Tracery: attending to a task (documentary)
Travery: attending to a task (performance)

Juliet Fraser - zang

Bekijk & luister