Prijs
€ 14.00
Korting
€ 7.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
  • Datum
    wo 10 nov. 2021
    Tijd
    19:00 - 20:00

De fijnmazige, gewichtloze ensembleklank van barokmuziek blijft moderne musici inspireren. De klaterende klanken van het klavecimbel of de droeve hobo hoor je terug in de filmmuziek van Ennio Morricone, maar ook in veel jazz en popmuziek. De Nederlandse improvisator, gitarist en componist Bram Stadhouders laat nu ook zijn licht schijnen op barokmuziek. In een nieuw opdrachtwerk voor November Music combineert Stadhouders de kristalheldere barokinstrumentatie met de magie van elektronische muziek en improvisatie.

Stadhouders schrijft zijn nieuwe werk voor het vooruitstrevende Belgische barokgezelschap B.O.X. (Baroque Orchestration X). Een hoogstaand ensemble dat uitsluitend werkt met popmusici zoals Efterklang, Eefje de Visser, Spinvis, My Brightest Diamond, Valgeir Sigurdsson en Richard Reed Parry (Arcade Fire).

Het nieuwe opdrachtwerk van Stadhouders is een sprankelende herinnering en eerbetoon aan de oude barokinstrumenten. Elk instrument - van theorbe en klavecimbel tot natuurtrompet en baroktrombone - wordt door de componist helder uitgelicht. Met behulp van elektronica, elektrische gitaar en synthesizer creëren B.O.X. en Stadhouders een melodieus klanklandschap.

Voor Bram Stadhouders is het niet de eerste keer dat hij de samenwerking aangaat met een klassiek ensemble. Zo stond hij al eens op November Music met Nederlandse Kamerkoor. B.O.X. is speciale gast tijdens November Music en treedt tijdens het festival ook nog op met de Belgische pop noir formatie Dez Mona op zondag 7 november. The New York Times is alvast lovend over B.O.X.: ‘Vol klasse, sensueel, ongelofelijk kunstzinnig en onmiskenbaar eigentijds’.

Programma

Bram Stadhouders - new work*

*Compositieopdracht November Music

B.O.X.
Bram Stadhouders - gitaar

Bekijk & luister