Prijs
€ 20.00
Korting
€ 17.00 / 10.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Een voorstelling die onder de huid kruipt. Laat dat maar over aan theatermaker Boukje Schweigman. Zin begoochelende beelden en muzikaal theater dat onze zintuigen prikkelt en bespeelt. Nu gaat ze in zee met componist Arnoud Noordegraaf en muziekensemble Slagwerk Den Haag. Huid gaat over aanraking. Wat betekent het om aangeraakt te worden, zowel letterlijk als figuurlijk? De toeschouwer gaat op verkenningstocht en herontdekt op poëtische wijze de onderhuidse genoegens van aanraking en tast.

Schweigman is al jaren gefascineerd door ons grootste orgaan, de huid. 'We zijn een zak. Een zak van huid gevuld met van alles. Ieder zit in zijn of haar eigen zakje. We leven in de tragiek van de fysieke afscheiding, waardoor we ons soms eenzaam kunnen voelen. Wanneer we contact maken, kunnen we tijdelijk dit besef of gevoel van afgescheidenheid opheffen. Het mooie van theater is dat we met al die zakjes samen in een nieuwe zak zijn gaan zitten. De muren van het theater zijn eigenlijk een gezamenlijke huid waar we in zijn gaan zitten.'

Multimediavoorstellingen van Arnoud Noordegraaf waren al te zien tijdens November Music en Holland Festival. Slagwerk Den Haag was in 2014 ensemble-in-residence bij November Music en geldt als één van de belangrijkste en actiefste eigentijdse muziekensembles in Nederland. 

I.s.m. de Verkadefabriek

 

Lees meer
Credits
 
Regie en concept - Boukje Schweigman
muzikale leiding en concept - Fedor Teunisse
compositie en concept - Arnold Noordegraaf
scenografie - Theun Mosk
kostuumontwerp - Esmee Thomassen
performance - Toon Kuijpers, Kenzo Kusuda, Francesca Lazzeri, Rosanna ter Steege
slagwerk - Pepe Garcia, Niels Meliefste, Fedor Teunisse
regie-assistentie - Anemone Oostvriesland
dramaturgie - Loes van de Pligt
Programma

Boukje Schweigman / Arnoud Noordegraaf - Huid

Slagwerk Den Haag, Schweigman&

Bekijk & luister