Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Leg een lofzang 
op mijn tong

en barst mij open 
(Mustafa Stitou)
 
Componist Boudewijn Tarenskeen heeft de zeldzame gave om tekst en muziek op een gloedvolle wijze in elkaar te laten opgaan. Daarbij verliest hij de klassiekers (Bach, Schubert) uit het verleden nooit uit het oog. November Music presenteerde in het verleden verschillende succesvolle projecten van Tarenskeen, waaronder de liedcyclus Winterreise met zangeres Wende Snijders in 2015. Nu is Tarenskeen terug met een heuse wereldpremière. 
 
In het nieuwe werk Psalm 151 vertolken zeven zangers van Cappella Amsterdam samen met accordeonduo TOEAC negen zeer verschillende interpretaties van psalmen. Dichters, romanciers en essayisten onder wie gelovigen, afvalligen en bekeerlingen, schreven acht hoogstpersoonlijke liedteksten, variërend van een woordloze haiku tot een vuistdik pamflet. Het leek Tarenskeen haast impertinent: schrijvers om een ‘appendix voor Davids oeuvre’ te vragen. De 150 psalmen uit de Bijbel, veelal toegeschreven aan koning David, bezingen het menselijk lijden en verlangen. Maar het is hem gelukt. Teksten van onder anderen Freek de Jonge, Willem Jan Otten, Mustafa Stitou, Judith Herzberg en Ramsey Nasr vormen het uitgangspunt van Tarenskeens compositie. 
 
Met Cappella Amsterdam en accordeonduo heeft Tarenskeen ideale uitvoerders gevonden. Cappella heeft in de afgelopen jaren zowel in oude muziek als in het hedendaagse repertoire in Nederland een prominente positie verworven. In 2016 voerde ze Arvo Pärts razend moeilijke koormonument Kanon Pokajanen uit tijdens November Music. TOEAC bestaat uit accordeonisten Renée Bekkers en Pieternel Berkers. Het duo werkt nauw samen met componisten en speelde al samen met het Radio Filharmonisch Orkest, Nieuw Ensemble, Asko|Schönberg ensemble en Metropole Orkest en was reeds eerder te horen tijdens November Music met werk van het duo Strijbos en van Rijswijk. Tijdens November Music 2018 zijn ze ook te horen in nieuw muziektheatraal werk van de jonge componiste Genevieve Murphy.
 
(!) Let op: op deze locatie kan alleen met contact geld worden afgerekend.
Programma

Boudewijn Tarenskeen - Psalm 151*

* Wereldpremière

Cappella Amsterdam & TOEAC

Bekijk & luister