Prijs
€ 15.00
Korting
€ 12.00 / 7.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
De Syrische saxofonist en improviserend musicus Basel Rajoub is gefascineerd door de schoonheid van de Arabische muziektraditie. Zijn grote passie en respect voor de verleidelijke melodierijkdom en ritmiek van de Oosterse muziek klinkt door in veel van Rajoubs rijkgeschakeerde improvisaties. Werken die deels gecomponeerd, deels geïmproviseerd zijn, en tot stand komen in samenwerking met topmusici uit de Oosterse en Westerse wereld. Rajoub wil bruggen slaan met zijn muziek tussen tradities uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en West-Azië.
 
‘Mijn muziek is zowel een geschenk als een dankbetuiging aan het thuisland dat ik heb moeten verlaten,’ benadrukt Rajoub die nu woont en werkt vanuit het Zwitserse Genève. Zijn recente album The Queen of Turquoise nam hij op met zijn nieuwe groep Soriana, ofwel 'ons Syrië'. Met Feras Charestan als virtuoos op de kanun (Arabische cimbalon), percussionist Andrea Piccioni (die samenwerkte met uiteenlopende musici als Bobby McFerrin en Wu Man) en als speciale gast de Oostenrijker Matthias Loibner op draailier, heeft Rajoub een collectief waarmee hij muzikale vergezichten schets van zowel een rijk verleden als een pijnlijk heden.

Soriana Project bestaat uit Basel Rajoub (saxoon, duclar), Andrea Piccioni (percussie), Feras Charestan (kanun) en Matthias Loibner (draailier).
 
World Music Saturday - deel 1
Maarten Ornstein & Mike Fentross & Rima Khcheich
 
World Music Saturday - deel 3
Dick van der Harst - De Geschiedenis van de Wereld in Twee Uur

 

Bekijk & luister