• Datum
    za 5 nov. 2016
    Tijd
    16:30 - 17:45
    Uitverkocht

Barokmusici die hartstochtelijk flirten met muzikale vernieuwers. In de wereld van het Vlaamse orkest B’Rock is alles mogelijk en vloeien heden en verleden moeiteloos en respectvol in elkaar over. Voor het programma Baroque 360° schrijven drie componisten een nieuw concerto voor het ensemble. Let wel: een eigentijds barokconcerto in extra small-formaat. Vijf strijkers en basso continuo ontmoeten telkens één bijzonder solo-instrument: Naomi Sato (Japanse sho), Matt Wright (live-electronics) en Deborah York (stem).

De hedendaagse componisten die hun beste barokbeentje gaan voorzetten zijn Wim Henderickx (B), Matt Wright (UK) en Reza Namavar. Het wonderschone Miserere van Louis Andriessen completeert dit unieke programma.

Barokorkest B'Rock werd in 2005 opgericht in Gent uit zin voor vernieuwing en verjonging in de wereld van de oude muziek. De internationaal geselecteerde musici zijn gespecialiseerd in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Ze onderscheiden zich door een open geest en flexibiliteit in repertoire en speelstijlen. Tijdens het komende Holland Festival voeren ze bijvoorbeeld Haydns' Schöpfung uit onder leiding van topdirigent René Jacobs.

In samenwerking met Transit Festival Leuven (B)

Programma

Reza Namavar - Moving Earth*
Matt Wright - Nieuw werk
Wim Henderickx - On Haiku
Louis Andriessen - Miserere

*Opdrachtwerk November Music

B'Rock, Naomi Sato, Matt Wright, Deborah York