Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  17:00 - 17:30
  Koop ticket
De mythe van Ikaros vormde voor schrijver Henk van der Waal de inspiratiebron voor zijn existentiële gedicht: In de ogen van de god (Querido, 2014). Zijn versie van de mythe dringt door tot de essentie van het streven van de moderne mens. Componiste Aspasia Nasopoulou schreef op deze tekst een betoverende dansvoorstelling voor twee violisten, een danser en een beweegbaar scherm dat tot leven wordt gewekt door videoprojectie. In haar recente werk richt Nasopoulou zich op gebruik van diverse teksten die ze verweeft in de structuur van haar muziek vol zachtmoedige, hedendaagse lyriek. 
 
In 2016 presenteerde November Music haar werk Ten Dipoles. In haar nieuwe voorstelling brengt Nasopoulou ons langs drie levensfasen: de onschuld van de poging tot vliegen, de val en het harde nulpunt van het zijn, gevolgd door het weer vluchtig zijn, te vervliegen.
 
Het werk wordt uitgevoerd door een topensemble bestaande uit violisten Joe Puglia en Emmy Storms, bijgestaan door danseres Manuela Tessi. Sarah Hermanutz en Ernst Dullemond zorgen voor de videoprojecties. Miranda Lakerveld voert de eindregie.
 
Deze uitvoering is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.
Programma

Aspasia Nasopoulou - Ikaros

Emmy Storms - viool
Joe Puglia - viool
Manuela Tessi - choreografie / dans

Bekijk & luister